Destacados

Copa de España de Carreras por Montaña Gran Pemio Buff Salomon 2015 - Miranda de Ebro

Un any més la selecció valenciana torna a participar en la competició que organitza la FEDME. L’equip format per 7 atletes té cares noves respecte a l’any passat. Àngel Font, el seleccionador, a part de Melisa Galí (Mur i Castell-Tuga), John Roglá (Mur i Castell-Tuga) i Victor Serrano (C.D. de montaña y escalada Corremon Trail), ha elegir a Mario Bonavista (Mur i Castell-Tuga), Julio Martínez (C.D. Montaña y escalada Like Sport), Lola Peñarrocha (Team Sport HG) i a Aine Sentous (S.M. Club d'atletisme Llebeig-Xabia). Qui també continua un any més amb nosaltres son l’empresa Sport HG i AML Sport

                La primera de les 6 proves que formen la Copa ( màxim, puntuen 4) tenia lloc el passat diumenge 15 de març, en la localitat burgalesa de Miranda de Ebro.

                Les previsions meteorològiques no eren les millors per a una cursa de muntanya, aigua i fred, però al final ni el fred ni l’aigua va ser prou per a molestar als corredors. Malgrat que va estar nevant durant el matí, l’absència de vent va ser un factor decisiu.

Els resultats en general del corredors valencians ha estat satisfactori:

CATEGORIA SENIOR  MASCULINA (Absoluta)

  7é Mario Bonavista  2:58:22

  9é Julio Martinez      2:59:31

14é John Rogla            3:01:48

17é Victor Serrano     3:02:09

 

CATEGORIA SENIOR  FEMENINA (Absoluta)

  6ena Lola Peñarrocha 3:34:10

  7ena Melissa Galí         3:35:13

19ena Aine Sentous       4:35:10

 

En la Subcategoria promesa, els dos components de la selecció, Aine i Victor, van quedar classificats en la segona posició.

 

Mario, tot i les molèsties de l’esquinç que li va impedir participar en la darrera prova de la lliga fa dues setmanes, va acabar amb molt bones sensacions.

Julio, que debutava en una prova oficial FEDME, va fer una molt bona carrera, tot i que el terreny que estava un poc enfangat no era el que més li anava al corredor de Banyeres.

John, com sempre, molt be, al lloc què li toca i sempre donant-ho tot.

Victor, bona carrera excepte el tram final de la cursa, on els bessons li fan fer una mala jugada i li van impedir fer-se amb la primera plaça de la subcategoria promesa.

Lola, molt bona cursa, de menys a més durant tota la cursa, acabant molt be.

Melissa, tot i que fins a meitat de cursa no tenia bones sensacions en les cames, es va recuperar prou be i va acabar molt be.

Aine, que també debutava en prova oficial FEDME i amb molts nervis per la situació, ja que porta molt poc de temps corrent per montanya. Al principi li va costar agafar el ritme però va acabar la cursa molt contenta.

 

                Ara la selecció de la Copa descansa fins la 3a prova en Vilaller, el 14 de juny. Descartem la segona en Jerte (Caceres) el 19 d’abril, ja que cau entre el Campionat autonòmic i el Campionat d’Espanya.

 

                A part de la selecció valenciana destacar a 7 participants valencians que van correr en aquesta prova, principalment a Raquel Martínez (Mur i Castell-Tuga), que ha decidit fer la Copa amb el seu Sponsor Tuga, que va quedar 3a de la categoria sènior i primera en la subcategoria veterana i a Ramón Navarré (Mur i Castell-Tuga) 6é en la categoria Júnior.

Els altres corredors eren Diego Marin y Cristobal Colon (Team Sport HG),  Alex Juan i Juan Navarro (Mur i Castell-Tuga) i Ana Abad (Machacapiedras)

 

 

 

 

Autor: 
-Àngel Font --Seleccionador ârea curses per muntanya de la FEMECV