Novedades

Ignasi Cardona i Silvia Miralles primers líders de la Lliga 2014

La primera prova del Campionat de Lliga 2014 de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana celebrada ahir a Monòver ha tingut com a guanyadors als corredors Ignasi Cardona (Llebeig Xàbia) i Sílvia Miralles (Mur i Castell Tuga)

La Cursa per Muntanya Serra del Coto ha obert el setzé Campionat de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana, després de fer-ho en 2009 i 2006. La competició més antiga de l'especialitat organitzada per la FEMECV. La cursa a disputar, sobre un recorregut de 22 kms i un desnivell positiu de 1.250 m per a la categoria absoluta, i 9 kms i 500 m+ per a les categories juvenils, s'ha disputat en un magnífic circuit al paratge del "Monte Coto", amb eixida des de Cases del Senyor.

Quant a la competició absoluta el corredor Ignasi Cardona (Llebeig Xàbia) ha aconseguit una victòria molt valuosa, i uns segons d'avantatge sobre Jonathan Roglá (Mur i Castell Tuga) i Mario Bonavista (GR33 Tottrail), que han aconseguit el segon i tercer lloc respectivament. Cares noves al podi. John (La Vilavella) i Mario (La Iglesuela del Cid), són dos corredors amb un estat de forma espectacular i diverses victòries en curses populars esta temporada pasada. Per altra banda, Nasio és tot un veterà: Campió Absolut (Crevillent 2009) i doble Campió Autonòmic de Carrera Vertical (Serra 2013 i Crevillent 2011). Fins a cinc corredors del Marathon Crevillent han seguit estos tres corredors, alguns molt a prop. Pel què tot està per decidir encara.

Silvia Miralles (Mur i Castell Tuga) ha donat el primer colp, i la seua victòria a Monòver ha sigut clara. Més de 6' sobre Melisa Galí (Mur i Castell Tuga) i Raquel Martínez (Mur i Castell Tuga). L'equip de La Vall d'Uixó va carregadet. No obstant fins a cinc corredores han entrat en dos minuts, pel què les medalles estan per decidir i la lluita seguirà en les curses pendents. Enguany és una oportunitat per a Sílvia. La de Xilxes sembla més forta que mai, i pot arrodonir la Lliga aconseguint el títol, que sumaria al Campionat Absolut aconseguit la temporada pasada.

Ramón Navarré (Mur i Castell Tuga) i Andrea Martínez (Amics VTF) han guanyat en categoria Júnior. I Jose Carlos Díaz (Mur i Castell Tuga) en Cadets. Per equips, Marathon Crevillent es posa al capdavant en xics mentre que les del Mur i Castell Tuga lideren la classificació femenina per davant del C.Exc. Eldense i el C.Exc. Petrer. Les classificacions són provisionals.

Els 500 corredors federats, provinents de tot el territori autonòmic i de Múrcia i Aragó, s'han enfrentat a la primera de les tres proves de les que consta esta competició. El 9 de febrer ens espera la cita d'Almenara i el 2 de març a Tavernes de la Valldigna.

Clasificaciones Oficiales: Se Adjuntan

Información de la carrera en la web del Grup de Muntanya Monòver: http://www.grupmuntanyamonover.com/carrera-del-coto/215-edicion-2014

Fotos: Jose Miguel Manzaneque, Celeste Grimalt, Toni López, Fausto, Víctor Candela.

Autor: 
Miquel Giménez (Vocal de Premsa)