Sendero

PR-CV 107

Datos generales

Puntos directrices del recorrido: 

Xinorlet – embalse - enlace con GR-7 – canteras y enlace con GR-7 - Casa l´Amorqui - Font l´Amorqui, enlace con PR-V166 - Font Canaletja - cruce con GR-7 – cova de la Arena - Casa Xirivell – la Baseta
el Planet – cueva de l´Oncle Roque y tío Aranet – Cova Tía Noverta - Casas del Xirivell - Xinorlet

Descripción del itinerario: 

Eixim des de la zona Sud de la pedania de Xinorlet, en l'encreuament entre els carrers Don Quijote i Frederico García Lorca on hi ha un aljub. Ens dirigim al Sud per una via pecuària que abandonem ràpidament per l'Est. Ara el camí puja suaument fins als voltants de les Cases del Senyor, on enllacem amb el GR 7. Ací el rumb gira un poc a l'Oest, voregem una pedrera per a, immediatament tòrcer al Sud abandonant el GR 7. Passem per la casa de l'Almorquí i de nou ens trobem amb un encreuament, els dos camins, en direcció Sud, ens porten a la Font de l'Almorquí en a penes 300 metres, en teoria hem de seguir pel de l'esquerra.

En la font enllacem amb el PR-V 166, però nosaltres donem mitja volta buscant l'encreuament anterior i seguint-lo en direcció Oest. Ara descendim suaument pel camí fins que arribem a la Font de la Canaletja, creuem el GR 7 i una rambla per a remuntar per un camí abarrancat fins als voltants de la Cova de l'Arena. Ara el camí seguix en molt mal estat i es dirigix al Nord, de volta a Xinorlet. Anem passant per diverses cases-cova: casa de Xirivell, Cova del Tio Miguel, Cova de la Tia Adelina fins a arribar de nou a Xinorlet.

Ruta del Xirivell
Ficha Técnica

Valoración de los federados: 

0

Clasificación: 

PR - Pequeño Recorrido

Tipo de sendero: 

Circular

Salida: 

Xinorlet

Llegada: 

Xinorlet

Comarca(s): 

Vinalopó Medio (Vinalopó Mitjà)

Población: 

  • Monóvar

Dificultad: 

Baja

Tiempo: 

2 h 11 min

Distancia total (metros): 

6.753

Desnivel Neto: 

105 m

Desnivel Acumulado: 

135 m

Entidad Promotora: 

Asociación de Vecinos Xinorlet (Monóvar)

Senderos que enlacen: 

Enlaces

Mapa: 

C/ Marià Luiña, 9 baix. 03201 Elx
Telf: 965 439 747 - Fax: 965 436 570
femecv@femecv.com

669 78 83 72
(Lunes a Viernes de 9 a 14h)