Destacados

Adell i Sos més líders a La Vall d'Uixó

La segona prova de la Lliga de carrera per muntanya destaca a Cristóbal Adell i Silvia Sos per guanyar el títol autonòmic per tercer any consecutiu

Diumenge 10 de febrer va disputar-se la segona prova del Campionat de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana a la ciutat de La Vall d'Uixó. La població de la Plana Baixa acollia per setena vegada una cita de la Lliga que enguany complix 15 anys disputant-se.

El ja tradicional recorregut de 20,6 kms i uns 1.300 metros de desnivell positiu l'han gaudit més de tres-cents corredors, sobre les sendes i camins que uneixen el Rodeno (543m) i Pipa (589m) de les pistes d'atletisme, on s'ha donat eixida.

Cristóbal Adell (Mur i Castell - Tuga) ha confirmat el poderiu demostrat a Simat de la Valldigna, anterior prova, i ha entrat a meta en apenes 1h44', esta vegada més lluny encara dels aspirants. Jose Luis Del Campo (S.M. C.Atl. Cárnicas Serrano) i Sebas Sánchez (S.M. C.Atl. Maraton Crevillent) han tornat a bregar de valent per la següent plaça. Altra vegada arribant amb segons de diferència, esta vegada quatre per al corredor del club paterner.

Amb este resultat, idèntic al de Simat, la Lliga té clars favorits per repartir-se els metalls. Tot i l'emoció que pot despertar els 14 segons de diferència entre la plata i el bronze. Adell arribarà a Biar amb quasi 12 minuts d'avantatge, potser la major renda d'un líder de la Lliga en esta competició.

Les xiques han tingut la companyia d'Eva María Moreda (FBM), una excelent corredora de la federació balear que ha dominat la prova. Moreda és l'actual sub-campiona de la Copa d'Espanya FEDME i ha entrat en 2h15', cinc per davant de la nostra campiona Silvia Sos (GR-33 Tottrail) que manté el lideratge. Esta vegada per davant de Melisa Galí (Mur i Castell - Tuga) i Érica Gumbau (Mur i Castell - Tuga), que han completat el podi de la prova. Sofia García Bardoll (Mur i Castell - Tuga), que ha entrat en sisena posició baixa al tercer lloc en benefici de Galí. La corredora de Gilet té l'oportunitat de pujar al podi de la Lliga, que l'any passat tant a prop va tindre.

En les categories inferiors, sobre un recorregut de 10 kms, el cadet Ramón Navarre (Mur i Castell - Tuga) li ha guanyat la partida esta vegada al júnior Alejandro Muchola (Mur i Castell - Tuga). Tots dos lideren les seues categories. Júlia Font (Amics VTF) ha tornat a ser la millor de les xiques, on Ana Peydró (C.Exc. Amics de les Muntanyes) i Andrea Font (Amics VTF) estan separades per només cinc segons.

Fernando Márquez (C.E.M. Almenara) ha vençut per escasos segons Edgar Coso (S.M. C.Esp. Corriol) en categoria Promesa (Sub-23). En xiques Míriam Fernández (GR-33 Tottrail) promet ser campiona.

En categories superiors Óscar Pérez (S.M. Maraton Crevillent) ha pogut amb Carli Sánchez (S.M. C.Atl. Petrer), que esta vegada ha sigut tercer, per darrere de Juan Argente (C.Exc. Eldense). Entre ells estarà el podi final. En xiques veteranes altra victòria de Paqui Chacón (Mur i Castell - Tuga), que està intratable. Yolanda Valiente (S.M. C.Atl. Petrer) i Cristina Valiente (S.M. S.D. La Llebre) han seguit l'estela. Santi Alvarruíz (C.D. Misjueves) no perdona, altra victòria en l'estrenada categoria màster. Tampoc ho ha fet Toñi Moreno (C.Exc. Eldense), que amplia minuts d'avantatge.

Moviments a la classificació per clubs. Els equips masculins mantenen posicions amb el Marathon Crevillent primer amb 4' sobre el Mur i Castell - Tuga, i una vida sobre el C.Exc. Eldense, tercers. Les xiques  del Mur i Castell - Tuga altra vegada primeres, el fort GR-33 Tottrail apareix de sobte en segona posició, i les del CXM València segueixen en tercer lloc.

La jornada ha sigut fantàstica gràcies als competidors, de gran nivell, i de l'organització, a càrrec del Club Muntanyer Penya, Mur i Castell. Totes les classificacions provisionals al web http://www.mychip.es/

Pròxima cita a Biar, on es decidiran els resultats finals. El Centre Excursionista de Biar ha dissenyat una cursa inèdita de 25 kms i 1.300 m+ de desnivell batetjada com I Apiàrium Trail, a celebrar el 3 de març. Tota la informació al web del centre http://www.cebiar.org, i inscripcions obertes a http://www.mychip.es

Fotos cortesía d'Esport Natura, Tottrail, mychip i Josep Lluís Font.

Autor: 
Miquel Giménez (premsa FEMECV)