Final de Lliga a Biar amb Cristóbal Adell i Silvia Sos com a campions

Final de Lliga a Biar amb Cristóbal Adell i Silvia Sos com a campions

Cristòbal Adell fa història en la Lliga guanyant totes tres proves, i Silvia Sos aconsegueix com el d'Albocàsser el tercer títol consecutiu malgrat la segona plaça a Biar.
Miquel Giménez (premsa FEMECV) / fotos: mychip, Àngel Font

Els corredors Cristóbal Adell (Mur i Castell - Tuga) i Silvia Sos (GR33 - Tottrail) han revalidat per tercera volta consecutiva el títol de campions de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana. La competició que enguany feia la quinzena edició ha fet història per part dels dos corredors, i d'Adell en particular al ser el primer campió masculí en aconseguir la victòria en les tres proves disputades.
El Centre Excursionista de Biar a sigut l'organitzador del primer Apiàrium Trail, la cursa per muntanya que donava per finalitzada la Lliga 2013. El recorregut, de 25 kms i quasi 1.300 m+ de desnivell, es dirigia cap a la serra de Fontanelles per l'Alto de Buenos Aires, el barranc del Runal, els Alts de Martínez, Lloma Rasa i el clàssic sender botànic fins el Reconco (1.206m) amb baixada directa a la població de l'Alt Vinalopó. La neu en cotes altes ha lluit més encara este preciós recorregut.
Adell no ha donat opció, altra vegada més, i ha fugit des de l'inici. L'estat de forma del campió és ara mateix un entrebanc insalvable per qualsevol corredor que ha disputat esta competició. Encara que amb menys diferència, el coet d'Albocàsser no ha hagut de mirar enrrere en cap moment de la cursa. I esta vegada en tenia a 400 perseguint-lo.
Els que més a prop han estat han sigut Jose Luis Del Campo (S.M. C.Atl. Cárnicas Serrano) i Ignasi Cardona (S.M. C.Atl. Llebeig). Tots dos han estat batallant per la segona plaça, cadascú atacant quan millor li convenia. Només fins la baixada final s'ha decidit el podi quan el de Xàbia ha arriscat en un tram perillós i s'ha despegat. La plata li ha costat una caiguda i un bon colp. Del Campo, tercer hui i plata autonòmica, no ha tingut esta vegada la companyia de Sebas Sánchez (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent), que només li separava uns segons en la classificació general, però no ha tingut el dia. Encara que manté el bronze, i repeteix posició un any després.
La quarta posició de la Lliga es queda en mans d'Emili Sellés i del veterà (i campió en eixa categoria) Óscar Pérez Sáez, tots dos de la S.M. C.Atl. Marathon Crevillent.
Esta vegada sí, Melisa Galí (Mur i Castell - Tuga) ha tingut el premi desitjat. La victòria. La corredora de Gilet ho ha intentat durant tota la competició, però el millor estat de forma i l'experiència de Silvia Sos li han impedit fins esta cita fer victòria. Sos no ha rendit com en altres ocasions i ha arribat en segona posició. La corredora castellonenca ha demostrat en esta Lliga un major domini, potser, que als anteriors campionats. Mentre que Melisa deu considerar este resultat com un revulsiu més per seguir lluitant per la primera plaça. Èrica Gumbau (Mur i Castell - Tuga) ha fet tercera altra vegada i bronze autonòmic. Galí i Gumbau renoven el podi femení anterior.
La quarta classificada de la Lliga ha sigut la veterana Paqui Chacón (Mur i Castell - Tuga), que ha dominat la competició en eixa categoria. Ana Tortosa (C.D. Misjueves) es coloca en cinquena plaça, un escaparat més que important per obtindre la consideració del seleccionador autonòmic. Encara que les places per a la Selecció es decidiran en el proper Campionat Absolut a disputar a abril a Aigües.
Esta temporada ha donat un salt quantitatiu i qualitatiu de competidors en categories inferiors. Els vencedors han sigut Ramón Navarre (Mur i Castell - Tuga), en cadets, i Alejandro Muchola (Mur i Castell - Tuga) i Júlia Font (C.M. Amics VTF) en júnior.  Fernando Márquez (C.E.M. Almenara) ha estat fortíssim en categoria promesa, dihuité absolut. I Miriam Fernández (GR33 - Tottrail) i Zaira Martínez (CXM València) han sigut les representants d'esta franja d'edat, tan difícil en el nostre esport.
Quinze anys de Lliga donen per a molt, i per als participants és una satisfacció molt gran vore com millora la participació, de uns huitanta en la primera prova de 1999 a més de quatre-cents en esta darrera. I com els més forts segueixen en forma, fa uns anys als podis absoluts i ara en les categories superiors.
Com a novetat, esta temporada s'ha donat trofeu a la classificació per clubs, on la S.M. C.Atl. Marathon Crevillent ha dominat en xics i el Mur i Castell - Tuga en xiques. Els de Crevillent han col·locat a tres corredors entre els cinc primers (Sánchez, Sellés i Pérez), entrant per davant del favorit Mur i Castell - Tuga de La Vall d'Uixó. El C.Exc. Eldense (Trail Club) ha ocupat la tercera plaça, fent valer el seu pes històric a les curses per muntanya en la Comunitat Valenciana. En xiques també han sigut tercers, mentre que el subcampionat ha sigut per al castellonenc GR33 - Totrail i el campionat per a les del Mur i Castell - Tuga, també amb tres corredores entre les cinc primeres de la general.
Tots els resultats provisionals al web mychip.es, i en una setmana de plaç obligatori ací, al web de la FEMECV.
S'adjunta enquesta de valoració de carrera i classificacions 3ª prova de lliga.

Patrocinadores:

  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge
  • Imatge