Acostament a la Marxa Nòrdica a Faura

Acostament a la Marxa Nòrdica a Faura

El passat 21 de gener, a Faura, es va realitzar un Taller de divulgació des del Comité de Marxa Nòrdica de la FEMECV.
hola

Un de les comeses que portem des de l'Àrea de Marxa Nòrdica de la nostra federació és divulgar una bona pràctica i sobretot en què consisteix això de la marxa nòrdica a tots els nostres clubs, que principalment, són de Senderisme i muntanya, ja que en aquests casos la marxa nòrdica s'intenta donar a conéixer com eixe exercici que juntament amb el senderisme i sempre que la superfície ho permeta, pot aplicar-se en les nostres marxes senderistes.

Per descomptat, es va donar a conéixer la marxa nòrdica en les seues uns altres dos aspectes, el de competició, on portem desenvolupant els calendaris de proves autonòmiques i nacionals des de 2017 i d'altra banda també eixa part de marxa nòrdica que s'empra com a exercicis de rehabilitació per a determinades persones amb diferents patologies.

En aquesta ocasió, el taller es va traslladar a la comarca de les Valls, a la província de València, on es va comptar amb la col·laboració del *Centre Excursionista La Vall de Segó i l'Ajuntament de Faura, que va facilitar el Pavelló Multiusos de la localitat per a l'ocasió. Cal recordar que aquest tipus de divulgació és de caràcter gratuït als clubs federats perquè coneguen aquesta modalitat esportiva i saludable i perquè cresca el nombre de Clubs i esportistes que conega aquesta disciplina en la seua forma lúdica (amb el senderisme) com a competitiva.

Un total de 62 persones van gaudir d'un dia magnífic on van aprendre la tècnica, els seus beneficis i l'ús correcte dels bastons, tant per a la pràctica del senderisme com en el seu aspecte més competitiu, en la sessió formativa teòrica.
Posteriorment, es va realitzar una sessió pràctica recorrent l'entorn de la muntanya de Faura, on els amics del Centre Excursionista de La Vall de Segó, ens tenia preparats un bon itinerari muntanyenc.
 

Patrocinadores: