Categoria Inclusiva en el Campionat de Carreres per Muntanya FEMECV 2024

Categoria Inclusiva en el Campionat de Carreres per Muntanya FEMECV 2024

Enguany s'inclou aquesta categoria per a persones amb discapacitat visual en les 5 proves que componen el campionat i la seua normativa s'inclou en el Reglament de Competicions de Carreres per Muntanya d'aquesta temporada.
hola

 

Clara Climent, responsable de la Vocalia de Muntanya Inclusiva i Solidaritat, ens indica que “després de realitzar durant dos anys consecutius, proves pilot de la categoria inclusiva amb barra direccional, enguany a la fi s'estabilitza com una més dins de la lliga de carreres per muntanya. Aquesta categoria té la finalitat d'incloure a les corredores i corredors amb discapacitat visual en una mateixa lliga, fomentant així la inclusió dins de la competitivitat” el que suposa un assoliment molt important per a aconseguir una muntanya accessible per a totes i tots”.

Aquest treball conjunt, entre aquesta vocalia i la Comissió de Carreras per Muntanya de la FEMECV, “significa una opció de competició i d'opció a podium, no sols per al col·lectiu muntanyenc de la Comunitat Valenciana, sinó per a corredors i corredores d'altres comunitats autònomes, sempre que compten amb una llicència FEMECV en vigor habilitada FEDME”, puntualitza Isidre Damià, que ens recorda també que “és important revisar el reglament per a tindre clares les condicions de la participació”.

Les persones amb discapacitat visual, hauran d'anar acompanyades de dues guies (un davanter i un altre darrere) durant tot el recorregut, estant units per mitjà de la “barra direccional”, que si no compten amb una llicència federativa podran tramitar un segur temporal per a cada prova).

Estaran classificades en tres categories, femení, masculí i absoluta, d'acord el seu nivell de discapacitat, segons estableix la Classificació IBSA (International Blind Sports Federation): B1, B2 i B3.

Les proves que formen part d'aquest campionat es realitzaran en les següents dates: 
•    1a Prova, el 04 de febrer, en Genoves (València). Organitzat pel Club de Muntanya Camins de Cabres.
•    2a Prova, el 18 de febrer, a Elda (Alacant). Organitzat pel Centro Excursionista Eldense.
•    3a Prova, el 3 de març, a la Vall d'Uixó (Castelló). Organitzat pel CMP Mur i Castell.
•    4a Prova, el 24 de març, a Ròtova (València). Organitzat pel Centre Excursionista de Ròtova.
•    5a Prova, 7 d'abril, a l'Alcúdia de Veo (Castelló). Organitzat pel CD Alcúdia de Veo.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de la FEMECV

 


 

Patrocinadores: