Com notificar un accident a l'assegurança

Com notificar un accident a l'assegurança

Una vegada s'ha tramitat una llicència o un segur temporal d'accidents, és necessari tindre en compte una sèrie d'aspectes perquè la gestió per part de l'assegurança siga adequada.
1
Equip de comunicació

En eixir a la muntanya a practicar el nostre esport (senderisme, alpinisme, escalada, descens de barrancs, carreres per muntanya, marxa nòrdica…) existeix un risc d'accidents esportius, molt major que en altres entorns. 


Per a protegir els federats i federades, l'assegurança que la FEMECV té contractat en Generali (la nostra companyia d'assegurances) ha anat evolucionant al llarg d'aquests anys millorant-se gràcies a la intervenció de Howden (la nostra corredoria d'assegurances) fins a convertir-se en una assegurança adaptada a les necessitats del col·lectiu muntanyenc. 


Abans de notificar un accident al segur, és important conéixer la definició de “accident esportiu”, per a no esperar una cobertura diferent de la qual ens correspon o unes característiques determinades. D'aquesta definició es deriven diversos aspectes importants: 
 

 • L'assegurança només cobrirà l'accident esportiu que corresponga a la modalitat contractada. 
 • L'accident esportiu és diferent d'una malaltia o malaltia prèvia, per la qual cosa no es cobriran dolors o accidents anteriors, ni problemes mèdics ocorreguts en el passat. 
 • Després de la comunicació de l'accident, ens trobarem en Baixa Esportiva i no podrem practicar esport durant el temps que dure el procés (si s'agreuja la situació ni l'expedient en curs ni el derivat tindran cobertura). 
 • Els serveis d'assistència mèdic-quirúrgica i sanatorial, inclosa la rehabilitació, els prestarà l'Assegurador durant un termini màxim de 18 mesos per comunicat d'accident i lesió declarada en aquest, pel servei mèdic assistencial, sempre que el lesionat durant aquest període de temps estiga al corrent del pagament de les primes de l'assegurança i la pòlissa es trobe en vigor.
   

També és important conéixer la Pòlissa d'assegurança d'Accidents que tenim contractada abans de gestionar la llicència o, almenys, abans d'eixir a la muntanya, per a conéixer les seues característiques.
 

Finalment, el document Com notificar un accident a l'asseguradora?, elaborat per Howden, ens facilitarà entendre el procés que hem de seguir després d'un accident a la muntanya i no cometre errors en els passos a seguir. Destaquem algunes de les coses que cal tindre en compte, encara que depenent del tipus d'accident i on ha succeït hi ha un protocol diferent que és important conéixer. 
 

 • Cal posar-se en contacte amb els telèfons que ens facilita Howden i Generali, per a comunicar l'accident i que ens indiquen a quin centre mèdic hem d'acudir. 
 • És necessari emplenar un comunicat d'accidents, dins dels terminis establits (un accident lleu podria requerir més tard atenció, i si no s'ha comunicat i obert el comunicat el segur no podrà posar-se en marxa). 
 • Una vegada completat, cal enviar-ho a Howden perquè s'inicie la gestió de l'assegurança (en la nostra web i en l'App trobaràs un en línia que agilitza el tràmit).
   

Patrocinadores: