Crònica Campionat d'Espanya Individual i per Seleccions en Edat Escolar 2023

El passat cap de setmana es donaven cita en competició nostres més joves atletes. La selecció valenciana en les seues categories infantil i cadet es desplaçava fins a la província d'Almeria per a disputar el Campionat d'Espanya en edat escolar, CESSA. Concretament la prova es va disputar en la localitat de Sierro (Almeria).
1
Equip de comunicació

Malgrat ser un cap de setmana marcat per probabilitat de fortes pluges i tempestes, i també destacant que era cap de setmana electoral, organitzadors i voluntaris van fer una gran labor perquè aquesta destacada prova esportiva del panorama nacional es duguera a terme amb gran èxit i amb una important assistència tant d'atletes com de familiars que es van mobilitzar fins allí.

Aquest campionat estava compost per dues proves. La primera d'elles, un test vertical disputat el dissabte en el matí, on en categoria infantil va ser de 2'5 km amb 300 m + acumulats i en categoria cadet va ser de 3 km amb 420m +. La segona prova, disputada el diumenge, constava d'una carrera en línia amb un recorregut de 4’2 km i 235 m + per a la categoria infantil, i de 8,5 km i 500m + per a la categoria cadet.

La classificació per seleccions autonòmiques s'obtenia per la sumatòria de les puntuacions dels tres millors temps masculins i femenins en cada categoria. Van ser un total de 9 seleccions les que van participar en el campionat, amb Andalucia, Madrid, Catalunya, Cantabria, Extremadura, C. i León, Múrcia, Asturias i la nostra comunitat.

Va ser bastant reeixit aquest campionat quant al grupal, ja que la nostra selecció tornava a casa amb un subcampionat d'Espanya en categoria Infantil, i un més que meritori quart lloc en categoria cadet, tenint en compte el gran nivell que van demostrar els joves atletes de totes les seleccions participants.

L'ajuntament de la localitat de Sierro es va bolcar de gran manera en l'organització voluntària d'aquest campionat, i el colofó a la fi de festa després del lliurament de premis el va posar la ‘’xaranga’’ del poble acompanyant a totes les seleccions en un emotiu cercaviles i sent totes elles aplaudides per assistents i públic en general de la localitat.