Entrevista a fons amb Eva Espuelas.

Entrevista a fons amb Eva Espuelas.

És la nova vocal de Clubs i Esportistes de Castelló, el seu contacte amb la muntanya el va realitzar des de la marxa nòrdica, que ha combinat de manera professional amb el pilates.
  • icono
    Clubs i Esportistes Provincials
1
Equip de comunicació

1. Sabem que eres una gran amant de l'esport. Parla'ns d'això


Des que tinc ús de raó he tingut relació amb activitats relacionades amb esport, moviment i salut. De fet, vaig començar ballant als 4 anys. Després de provar diferents tipus d'entrenament i activitats em vaig desenvolupar professionalment amb les activitats dirigides amb suport musical (antigament dita aeròbic), amb el mètode Pilates (el qual ha sigut el meu fort tant a nivell d'impartició de classes com la formació de monitors en diferents punts de la geografia espanyola, i del qual continue desenvolupant la meua vida professional) i actualment la Marxa Nòrdica (certificada en nivell 1,2,I ALFA COACH per la FENWA, TD1 per la Federació de muntanya i àrbitre nacional de marxa nòrdica) que en aquests moments combine professionalment amb el mètode Pilates, de fet he desenvolupat el mètode Pilatwalk® que és un maridatge d'aquestes dues tècniques i en el qual tinc depositada tota la meua confiança.

 

2. I com vas fer “el salt” a la muntanya?

Sempre estic oberta a provar coses noves, i una companya del món Pilates que ja practicava la Marxa Nòrdica i em va introduir en ella farà uns 10 anys, vaig començar amb cursos privats, després realitze el TD1 transitori de la Federació de Muntanya, i a poc a poc cada vegada ho practique més, tant a nivell personal com professional.

 

3. Quin és l'esport de muntanya que més t'agrada practicar?

Per descomptat la Marxa nòrdica i he descobert el senderisme que m'apassiona, de fet, realitzem últimament rutes moteres (el meu marit és motero) en les quals s'inclouen excursions per muntanyes i senderes precioses i a més he convençut a la resta del grup de moteros a realitzar-les.

 

4. Quant a la teua trajectòria en FEMECV, quan i com vas conéixer la Federació?

Des de fa més de 20 anys viatge a la província de Castelló, per diferents temes laborals com a personals. Vaig conéixer a algun membre de la Junta Directiva que, al seu torn, em va proposar col·laborar amb la federació de la qual cosa estic encantada, també ha influït el fet que m'haja vingut a viure a la província de Castelló.

 

5. Per què aquest càrrec en la Junta en concret?  

Doncs perquè crec que puc aportar el meu treball i sobretot il·lusió a la província de Castelló, que em sembla idònia per a practicar els diferents esports de muntanya.
Fins ara he estat vinculada a la Federación Navarra de Deportes de Montaña y Escalada, en el comité de formació, dins de l'àrea de Marxa Nòrdica. Compte amb tota aquesta experiència en l'àmbit federatiu, de contacte amb Clubs, organització d'esdeveniments… que segur m'ajudarà en aquest nou repte.

 

6. Quins reptes desitges abordar durant la legislatura?

Entre els meus objectius es troba la implantació i potenciació de la Marxa Nòrdica, evidentment sense oblidar la resta de comeses que el càrrec implica. 

M'agradaria començar a actuar sobre els següents punts:


1.- Tindre coneixement i contacte dels clubs esportius, federats de Castelló per a detectar necessitats, propostes i coordinar la comunicació amb els òrgans federatius corresponents
2.- Estudiar com incentivar les activitats esportives de muntanya, crear una comunitat de participants en totes les seues àrees, buscant un creixement. 
3.- Assessorar en tot el possible als clubs per a la realització de projectes col·lectius la base dels quals siga l'esport de muntanya però que impliquen l'ensenyament de molts altres valors com a convivència, igualtat, integració, cultura, hàbits saludables, sustentabilitat i sostenibilitat etc.
I per descomptat atendre quantes proposades reba dels clubs i esportistes. 
 

7. Representar i servir d'enllaç a l'activitat dels clubs de tota la província no ha de ser fàcil. Quina estratègia planteges? Quina és la teua relació amb el teixit federatiu de Castelló?


Estic desitjant mantindre una primera presa de contacte amb els clubs, ara que la federació m'ha nomenat oficialment en l'última Assemblea General. Poder conéixer-los, classificar-los per l'activitat que realitzen i sobretot escoltar les seues necessitats per a després traslladar-ho a la federació, i posar-me a treballar en això, assessorant i ajudant en el que se'm necessite, així com proposar diverses accions a realitzar per a fomentar el creixement dels clubs, així com a l'afició.


Com he dit, acabe d'aterrar a Castelló, si bé la meua relació amb la província ve des de lluny, no és el mateix passar ací quatre mesos a l'any en pla oci, que establir-se ací i desenvolupar plenament la meua activitat professional. En aquest moment és la meua assignatura pendent, però com dic estic desitjant posar-me en marxa.


Quant a la meua relació amb el teixit federatiu, tinc relació amb les delegades de València i Alacant que porten més temps que jo que m'estan ajudant. Mantinc relació i amistat amb Javier Espinosa que porta la vocalia de Marxa Nòrdica i, per descomptat, conec al president Carlos Ferris. A poc a poc espere relacionar-me amb més membres d'aquesta.
 

Patrocinadores: