La prevenció davant situacions d'emergència a la Comunitat Valenciana

La prevenció davant situacions d'emergència a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana quan arriba la primavera tenim una meteorologia variable, amb el que en aquests mesos es poden produir pluges torrencials, però també onades de calor.
1
Equip de comunicació

 

Aquesta variabilitat meteorològica obliga a les persones federades, esportistes i als clubs de muntanya a estar atentes a les variacions de la meteorologia, per a una pràctica esportiva el més segura possible, tant en el cas de realització de proves esportives com d'excursions en grup per la muntanya.

 

Per tant, abans de realitzar les nostres activitats esportives a la muntanya, hem de consultar la predicció meteorològica i els estats d'alerta per riscos que declara el sistema de protecció civil.

 

Des de la FEMECV recordem que hem de planificar les nostres activitats de muntanya per a avaluar els riscos i adoptar mesures preventives eficaces, així com per a prendre decisions adequades. En el cas de proves esportives i competicions de muntanya, a més de disposar d'un pla de seguretat i emergències, hem de complir les ordres i condicions que estableixen les autoritats competents per a l'autorització d'aquestes proves en situacions d'emergència.

 

El canvi climàtic està avançant les situacions d'emergència per fortes pujades o baixades de temperatures, per la qual cosa recordem la necessitat que clubs i esportistes consulten la predicció meteorològica en fonts solvents (www.aemet.es i oratgenet.com), l'estat d'alertes en cas de fenòmens meteorològics adversos o risc d'incendis forestals que decreta la Generalitat Valenciana a través del 112 (https://www.112cv.gva.es/va/), així com l'estat de les carreteres per a arribar a les muntanyes on practicarem els nostres esports, que informa la Direcció General de Trànsit (https://infocar.dgt.es/etraffic/).

 

Recorda que hem d'eixir a la muntanya amb planificació suficient i material adequat. En cas de canvis en la meteorologia o els riscos, revisar la situació i actuar de manera prudent, prenent les mesures de prevenció i seguretat necessàries perquè l'activitat es realitze amb la major garantia de seguretat possible.

 

Més informació sobre seguretat, prevenció i salut a la muntanya en:

https://www.femecv.com/documentos-seguridad-y-salud

https://fedme.es/presentacion-del-comite-de-seguridad/

https://montanasegura.com/
 

Patrocinadores: