La "Cara Amón" obre el calendari vertical de la FEDME

Agustí Roc (Likesport) en segona posició, Silvia Alós (Aper Alcoi) en desetena i Salva Puchades (C.D. Runnersworld) bronze en Júniors, han sigut els més destacats.
Miquel Giménez (premsa FEMECV) / fotos: Monrasin, Lluís Prieto

Dissabte 18 de maig es va disputar la cursa vertical Cara Amón, a la població ribagorçana de Barruera (Lleida). La prova formava part de la Copa d'Espanya i de la Copa del món de la modalitat.
Agustí Roc (Likesport) va aconseguir la segona plaça per darrere del plusmarquista de KV, l'italià Urban Zemmer (La Sportiva). El corredor català és l'actual campió del món de l'especialitat, i ha sigut el fitxatge estrela del club valencià Likesport per a esta temporada. Pel que es classifica temporalment en segona posició a la Copa d'Espanya representant este club de la FEMECV.
En categoria femenina la millor valenciana va ser la corredora Silvia Alós (Aper Alcoi), finalitzant en 17a posició amb 1h01:06. En categoria Júnior masculina Salva Puchades (C.D. Runnersworld) assolia la tercera posició amb 52:14. El club CXM València va rebre trofeu a l'entitat més participativa, amb set corredors classificats.
La Cara Amón va ser seu del Kilòmetre Vertical dels SkyGames Ribagorça Romànica 2012. El recorregut original és de 4,7 kms i 1.380 m+. Encara que per condicions meteorològiques l'edició d'enguany ha hagut de ser modificada allargant-se fins a 4,8 kms de distància i retallant del desnivell a 960 m+ (pel que les marques no poden ser homologables), fent meta a la Corona del Pinar (2.085m).
Les següents proves de la Copa d'Espanya i del Món es disputaran a Fuente Dé (Cantabria) i Xamonix (França) respectivament.