Simat de la Valldigna dóna el tret d'eixida a la 15a Lliga de carrera per muntanya

Cristóbal Adell i Silvia Sos candidats a aconseguir el tercer títol consecutiu després de les seues victòries a la primera prova del Campionat de Lliga
Miquel Giménez (premsa FEMECV) / fotos: MyChip

Diumenge 27 de gener va disputar-se la primera prova del Campionat de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana, una competició que va celebrant-se des de 1999 exclusivament per a esportistes federats. La localitat que ha donat el tret d'eixida ha sigut Simat de la Valldigna, de la mà de la S.M. del C.C. La Llebre.
El recorregut presentat constava de 23,64 km i 1.244 m+ de desnivell amb eixida junt al Monestir de La Valldigna i per sendes històriques fins les faldes del Montdúver i tornant pel Puntal de la Drova fins una llarga baixada a meta.
Els favorits, Cristóbal Adell (Mur i Castell Tuga) i Silvia Sos (GR-33 Tottrail), es presentaven amb dos campionats anteriors i ganes d'aconseguir el tercer consecutiu. Per part masculina, Cristóbal va escapar-se molt prompte i no va tindre en cap ocasió presència de cap corredor a prop. Arribava en meta en menos de dos hores. Per darrere la lluita va estar protagonitzada per Jose Luis Del Campo (S.M. C.Atl. Cárnicas Serrano) amb Sebas Sánchez (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent). Sebas va creuar la meta a només 9'' del corredor de l'equip carnisser. El novell Del Campo s'ha colat per davant de Sánchez, bronze en 2012, i d'Emili Sellés (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent) plata, que arribava després. Adell defendrà en les pròximes convocatòries la renda de més de 4' aconseguida en Simat.
Per part femenina s'esperava un duel entre la vigent campiona Silvia Sos i l'aspirant Sofia García Bardoll (Mur i Castell Tuga), que té números per millorar el bronze de la temporada passada. Finalment la victòria va ser per a la favorita que reconeixia: "Moltes vegades cal córrer més amb el cap que amb les cames". Sofia arribava a meta uns minuts després, confirmant les travesses, i Xari Adrián (GR-33 Tottrail) remuntava des de darrere per tornar a pujar a un podi de la Lliga. La corredora de La Vall d'Uixó va ser campiona absoluta en 2009, després de dos plates i un broze anteriors. Melisa Galí (Mur i Castell Tuga) va lluitar davant, però finalment tercera, i Èrica Gumbau (Mur i Castell Tuga) completava el top-5 de xiques.
En altres categories Paqui Chacón (Mur i Castell Tuga), sisena absoluta, guanyava en Veteranes i Toñi Moreno (C.Exc. Eldense) ho feia en categoria Master. La d'Elda potser siga la dona amb més temporades disputades en els quinze anys de Lliga. Carli Sánchez (S.M. C.Atl. Petrer) aconsegueix per segons la primera victòria en categoria Veterana, set anys després de proclamar-se campió absolut a Crevillent. Santiago Alvarruíz, que estrena categoria, ha sigut el millor Master. El corredor del C.E.M. Almenara Fernando Marquez ha sigut el vencedor en categoria Promesa (Sub-23), per davant de Edgar Coso (S.M. C.E. Corriol) i Joan Merín (FEMECV).
Com és tradicional, al mateix temps s'ha disputat la competició en categories inferiors (Cadet i Júnior) sobre un recorregut de 14,64 km i 754 m+ de desnivell. Ha vençut Alejandro Muchola (Júnior) per davant de Ramón Navarré (Cadet), tots dos del Mur i Castell Tuga. En categoria femenina Júlia Font (Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla) ha arribat la primera, campiona Júnior.
Per primera vegada en 2013 s'inclou una classificació per clubs, segons la nova reglamentació (vore ací http://tinyurl.com/a4zqpqu) i en la primera prova han sigut vencedors la S.M. C.Atl. Marathon Crevillent en categoria masculina i el Mur i Castell Tuga en femenina. A prop es troben Mur i Castell Tuga i C.Exc. Eldense en hòmens, i C.D. Runnersworld i CXM València en dones.
La pròxima cita la tenim el proper 10 de febrer a la clàssica Cursa per Muntanya Ciutat de La Vall d'Uixó organitzada pel C.M. Penya, Mur i Castell. Inscripcions obertes a http://www.mychip.es/evento/76