Destacados

Biar acull la segona Concentració Intercentres FEMECV-FEEC de carrera per muntanya

Esportistes tecnificats de les federacions valenciana i catalana han estat concentrats a Biar este cap de setmana amb multitud d'activitats.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la localitat alacantina de Biar la II Concentració Intercentres,  organitzada  pels Centres de Tecnificació de Catalunya i Comunitat Valenciana conjuntament i de forma coordinada amb el Centre Excursionista de Biar i el M.I. Ajuntament de Biar, que ha cedit totes les instal·lacions i serveis necesaris per a la mateixa.

Tanmateix va fer la Federació Catalana (FEEC) l’any passat a la I Concentració Intercentres, que es va celebrar a la localitat tarraconina d’Alcanar, la Federació Valenciana (FEMECV) enguany s’ha encarregat de dur a terme i recolçar aquesta inciativa pionera a les curses per muntanya.

El lloc on s’han fet gran part de les activitats i entrenes, així  com s’han allotjat tots el participatns ha sigut L’Alberg Juvenil de Biar.

La concentració ha consistit amb un dens i intens programa que escomençava dissabte matí amb una recepció per part de l’Acaldessa i la regidora d’Esports al saló de plens del M.I. Ajuntament de Biar, per a després passar a fer una sessió d’entrenament de sèries combinades a la serra de Biar.  

Després d’un bon dinar a l’alberg feren una xerrada amb audiovisual, explicant les dades tècniques del que seràn els Campionats d’Espanya d’enguany. Seguidament ens traslladarem a les instal·lacions poliesportives de la localitat per a fer treballs de tècnica de cursa, força, transferència i propiocepció. Finalment acabaren la jornada amb una taula rodona-col·loqui a la Casa de la Cultura i a la que estigueren presents tècnis dels dos centres, representants del C.Exc. Biar així como de la FEMECV, i esportistes d’elit amb molt important palmarés tant nacional com internacional.

Diumenge matí, malgrat la pluja, s’ha fet una sessió d’entrene específic de carrera per la zona de la muntanya del frare i el pic comptador, per a després i ja a les instal·lacions de l’alberg fer una sessió d’estiraments i FNP. Després del dinar: una molt bona paella, obsequi de l’alberg, és procedeix a la cloenda de l'event.

Aquesta concentració ha sigut una oportunitat immillorable de poder fer activitat amb comú entre centres de tecnificació, així com compartir coneixements, experiències, i sobretot convivència entre jòvens i prometedors esportistes, a més a més de poder compartir  entrenes amb corredors absoluts de la Selecció Comunitat Valenciana, també convocats per a l'event.

Després de l'èxit d’aquestes dues primeres concentracions quedàrem emplaçats a fer l’any que vé la tercera, i a ser possible, amb recolçament de la FEDME i amb participació de més centres de tecnificació.

GALERIA DE FOTOS

Enllaç a video en Intercomarcal TV: http://multimedia.intercomarcal.com/videos/BIAR/2013/3_MAGACINETVI_IIICONCENTRACIONINTERCENTRE_BIAR_260413.wmv

Autor: 
premsa FEMECV / Vicent Peydró (Seleccionador Autonòmic de carrera per muntanya)