Novedades

CAMPEONATO DE ESPAÑA ULTRA FEDME 2017

Aquest  dissabte s’ha celebrat als “Picos de Europa” el “Campeonato de España de carreras por montaña Ultra” la selecció valenciana-Lurbel ha obtingut uns resultats per baix del que esperàvem, principalment per la retirada de dues de les nostres xiques.

Xari Adrián estava eixint d’un refredat i en el km 17 va decidir abandonar per què no tenia bones sensacions i no podia respirar amb normalitat.

Eva Bernat va començar molt be, en el control de la Vega de Enol, al km 10, anava amb les capdavanteres de la cursa, però a partir d’aquí, els nervis li van bloquejar l’estomac i era incapaç de prendre ni aigua ni menjar, a l’arribar al segon control, km 29, i veient no era capaç d’assimilar nutrients, va decidir abandonar la cursa.

L’altra xica de la selecció, la incombustible Miryam Talens, malgrat tindre problemes al talons a partir del km 40, cosa que li impedia baixar com ella sap fer-ho; va aconseguir acabar la prova en la 17ª posició, la 10ª en la subcategoria veterana A, amb un temps de 18 hores i 26 minuts.

            En xics la cosa va estar millor, els tres van aconseguir acabar la cursa amb diferents sensacions. El millor de la classificació va ser Sebas, 12:05:59, va acabar en la sisena posició i segon en la subcategoria veterà A. En el control de Vega de Sotres, km 47, anava en la tercera posició, però amb 4 corredors darrer d’ell molt a prop.

Dani Amat, amb alguns baixons durant la cursa, de moment es quedava sense forces, minorava la marxa i al cap d’una estona tornava a recuperar-se, va acabar el 28é amb un temps de 14:04:54.

I per fi Victor Bernad, 12:51:57 l’11é classificat i quart veterà A. Va ser el que millor va acabar la cursa. Al primer km, va pillar l’embús que es forma a l’entrada al sender. Des d’aquest moment va ser tot un avançar gent sense parar, al primer control passava el 68é, al km 29 era el 28é i al km 47 el 14é.

Agrair i destacar l’entrega i la implicació de tots els components de la selecció, independentment dels seus resultats.

Autor: 
Àngel Font Piquer, seleccionador de l’Àrea de curses per muntanya de la FEMECV