Curso de Monitor/a Voluntario/a de Clubs de la EVAM 2023

Curso de Monitor/a Voluntario/a de Clubs de la EVAM 2023

Dentro de la formación que imparte la Escuela Valenciana de Alta Montaña, se encuentra esta línea formativa, dirigida a los Clubs y Secciones de Montaña.
 • icono
  EVAM
1
Equipo de comunicación

És important que els Clubs compten amb persones amb el perfil de Monitor Voluntari o Monitor Benèvol, per a dur a terme les programacions amb garanties de seguretat, experiència i coneixements provats. En cas contrari les activitats manquen dels mínims requisits aconsellables.

 

Aquesta formació es dirigeix a les persones esportistes que dins dels clubs volen transmetre els seus coneixements en qualsevol de les especialitats de muntanya. Aquesta titulació acredita a l'esportista per a l'organització de les activitats del club, sent capaços de triar les eixides en funció de de el grup, la meteorologia, l'itinerari… i aportar seguretat en aquestes activitats en el mitjà de muntanya.

 

La titulació de monitor de club de muntanyisme té l'aval que concedeix la UIAA (Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme) a tota aquella formació que compleix els seus estàndards formatius. Menys en el cas del descens de barrancs que és una activitat que no recull aquesta associació internacional.

 

No obstant això, aquests cursos no capaciten per a impartir cursos per a l'ensenyament de les tècniques ni per a guiar en el mitjà de muntanya, les competències de la qual són pròpies dels títols de Tècnic Esportiu Mitjà i Tècnic Esportiu Superior en les especialitats dels Esports de Muntanya i Escalada.

 

Les dates i l'organització dels cursos és:

 • 30 de setembre i 1 d'octubre.
  • Prova d'accés general i una prova específica per a cadascuna de les especialitats: Escalada, Descens de Barrancs, Muntanyisme Hivernal i Marxa Nòrdica.
    
 • Del 9 al 13 d'octubre i del 16 al 21 d'octubre (en línia).
  • Bloc Comú a totes les especialitats.
    
 • 28 i 29 d'octubre - 4 i 5 de novembre (presencial).
  • Bloc específic (per a cadascuna de les especialitats anteriors).
    

Qualsevol Club o Secció de Muntanya FEMECV que estiga interessat a realitzar aquesta formació per als seus socis/as pot posar-se en contacte amb l'escola per a planificar-ho, enviant un mail a evam@femecv.com o telefonant al 965 439 747.

 

Pots trobar informació ampliada (continguts, preus…) en el fullet que s'adjunta.

 

Patrocinadores: