Èxit de participació del GMV en la XI Pujada Nocturna al Montdúver

Èxit de participació del GMV en la XI Pujada Nocturna al Montdúver

Una cinquantena de persones participaren amb el Grup Muntanya Valldigna en la XI Pujada Nocturna al Montdúver organitzada pel Grup Amics de la Natura de Marxuquera.
Xavi Catalá / premsa FEMECV

El dissabte passat el Grup Muntanya Valldigna va col•laborar amb els Amics de la Natura de Marxuquera en la XI Pujada Nocturna al Montdúver. La marxa va començar a les 20h de la vesprada des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna de Simat on els participants van acudir des de diferents poblacions amb els cotxes. Després, s'enfilaven cap a la Font Nova de les Foies on coincidiren amb altra gent que acudia a la marxa. Des d'allí començava la ruta, a les 20:30h, cap al Cim del Montdúver. Durant la caminada van visitar el Forat de la Drova, fenomen de la natura de gran bellesa. Una vegada allí, continuaren cap al Cim del Montdúver. A les 22:30h arribaven a l'avituallament on es feia entrega: d'aigua, refrescs, cacau, olives casolanes, etc. que servia de complement per a sopar. Des del Cim i a la llum de la lluna plena, es podien contemplar multitud de poblacions i muntanyes veïnes i de més llunyanes, unes vistes esplèndides. Estigueren xerrant i gaudint de diversos castells de focs d'artifici provinents de pobles en festes dels voltants fins a la matinada.
A les 00:00h es llegiren diferents manifestos en defensa de la natura, que enguany anaren a càrrec de: Vicent Alonso, President del Grup Amics de la Natura de Marxuquera; Pep Nebot, botànic i persona destacada i compromesa en la preservació del medi ambient i Salva Sanchis membre de la Plataforma Pels Pobles de la Safor. Finalitzat l'acte els participants baixaven cap al lloc d'eixida de l'activitat, La Font Nova de les Foies.
Durant el tram de pujada va fer un temps calorós fins arribar al Cim, que al baixar va millorar bastant. Va ser un dia en el que tothom va gaudir del paisatge, les muntanyes i les relacions socials entre muntanyers de tot arreu.
 

Patrocinadores: