Destacados

Finalitza amb èxit el voluntariat de la neteja del riu Vaca

El Grup Muntanya Valldigna, va celebrar el passat dissabte 24 de setembre la segona jornada de la primera edició de la neteja del Riu Vaca, des del Molí del Pla, fins a l'Illeta del Tol·lo.

L'eixida d'uns participants va ser des de la porta del Monestir de Santa Maria de la Valldigna a les 8h, mentre que els esperaven la resta a l'Assut de Tavernes. Abans de començar l'activitat es va fer entrega d'una samarreta commemorativa i una gorra a cada participant. A les 8:30h s'arribava a la zona de concentració “l'Assut” on, Xavi Català, tècnic gestor de Medi Ambient i encarregat de la secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, va fer una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.

A les 8:45h començava la neteja del riu. A les 10:00h ja s'havien tret d'una part de l'Assut multitud d'escombraries i els participants decidiren esmorzar. A les 10:30h va continuar la neteja del riu fins arribar a l'Illeta del Tol·lo.

L'activitat finalitzava a les 13:30h. Es van poder traure del riu unes quantes tones de fem durant tot el matí: llaunes, plàstics, paper, pantalles d'ordinador, vidre, caixons de taronges, carros de compra, rodes de cotxe i camió, etc. És el primer any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del Riu Vaca, dividit en dos jornades: la primera en juny i la segona en setembre. Ha tingut molt bona acollida i acceptació amb un total de 40 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats amb la natura. Cal destacar la participació en la segona jornada de la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tavernes, Vanessa Martí, així com la de Paco Sales, membre de la Junta Directiva de la Federació d’Eports de Muntanya i Escalada de C.V.

Des del Grup Muntanya Valldigna, volem agrair la col·laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna i de la Mancomunitat de la Valldigna, com també de Joaquim Lerma S.A., els Amics del Buscarró, la Cooperativa La Valldigna, la Cooperativa COSIVA i la FEMECV per haver aportat el seu granet de sorra per a que aquest programa de voluntariat ambiental haja prosperat. I, com no, volem agrair especialment a tots els voluntaris el fet d’haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.

Autor: 
Xavi Catala (GMValldigna) / premsa FEMECV