Lucas Boix, del Club de Muntanya La Faixa (Jesús Pobre), es consolida com un dels millors corredors valencians d’ultratrails

L’atleta de Sueca, obté una meritòria quarta posició a l’UTST (Ultra Trail Serra Tramuntana). Aquest passat cap de setmana es disputà a Mallorca L’UTST, una cursa de 105 km. (oficials, ja que reals en van ser al voltant de 110) i un desnivell positiu de 4.300 m. La cursa recorre, de sud a nord, tota la serra que li dona nom, i uneix les poblacions d’Andratx amb Pollença.
Vicent Peris / Foto: UTST

La cursa transcorre per un recorregut molt tècnic, i els pocs trams còmodes per a córrer coincidien amb dos modificacions, que incloïen uns trams d’asfalt, que l’organització va tindre que fer just la setmana de la cursa, degut a problemes amb propietaris de finques particulars. La resta de recorregut, com hem dit és força tècnic, amb molta roca i pedra solta.
L’aventura de Lucas, i mai millor dit, comença a les 12 de la nit del divendres 15 d'abril. I dic aventura perquè a poc més de mig quilòmetre d’haver començat la cursa, Lucas va tindre un problema amb el seu frontal, tenint que tornar a l’eixida. Allí el director de la cursa, li va proporcionar un altre frontal i Lucas comença la seua remontada.
Després d’un parell d’hores de tindre que anar més fort del que li tocava, Lucas aconsegueix agafar un ritme de creuer “disfrutón”. Així quan arriba al control de Sóller (km. 60), li canten per primera vegada que va el 4t, i que porta al cap de cursa a uns 20 minuts. Ací és quan Lucas, decideix de donar-li una rosqueta més al seu ritme. A Cúber (km. 70) li diuen que el 3er va tocat i que si manté el ritme és possible que l’agafe. Així que no pot amollar.
A Lluc (km. 87 on es troba el control del Club Els Penjats), li diuen que porta al 3er a 8 minuts. Així que Lucas ix “encabronat” del control, cometent l’error de la cursa, que és no agafar prou aigua. I quan comença la llarga baixada final de 10 quilòmetres (del 90 al 100), i amb la calor de les 12 de migdia, es queda sense líquid.  L’error comés li fa aminorar molt el ritme que portava ja fins a meta.
Al final, satisfactòria quarta posició i amb la sensació d’haver fet una molt bona cursa. Llàstima del problema amb el frontal, ja que els minuts perduts l’hagueren colocat amb total seguretat al tercer graó del podi.
Cal recordar que Lucas és un atleta de sobrada experiència en curses d’ultradistància, i amb un currículum que inclou curses com Carros de Foc, Trail Courmayeur-Champex-Chamonix (germana xicoteta de l’UTMB), Trail Mitja Lluna d’Alacant, GR10-Xtrem i Trail Toubkal entre altres. Aquest resultat el consolida com un dels millors corredors valencias d’ultratrails.