Destacados

Medalles valencianes al Campionat d'Espanya d'Ultratrail

Xari Adrián i Remigio Queral es proclamen Campions d'Espanya d'Ultratrail, i Míryam Talens aconsegueix el bronze

Este cap de setmana la corredora i el corredor de la Comunitat Valenciana Xari Adrián i Remigio Queral, s’han proclamat  campions absoluts del I Campionat d’Espanya d’Ultra Trail, al que cal sumar el també podi absolut (3ª), i al mateix Campiona d’Espanya Veterana, Miryam Talens.

Una més que magnífica actuació dels corredors y corredores de la Comunitat Valenciana i que els ha convertit amb els primers Campions d’Espanya d’aquesta especialitat. Dissabte a San Joan de Penyagolosa va ser un día històric tant per a ells, com per al l’esport de les curses per muntanya a la Comunitat. A més a més és va vore arredonit amb una gran actuació d’altres esportistes de la Comunitat amb nombroses posicions al top-ten absolut, tant masculí com femení.

Va ser una jornada molt llarga, de gran esforç i patiment dels esportistes que, desde l’eixida dissabte a les 6 del matí a la Universitat Jaume I de Castelló fins l’arribada a altes hores de la vesprada a l'Ermitori de Sant Joan de Penyagolosa van tindre que cobrir un recorregut de més de 115 Km al llarg de la provincia de Castelló i amb importants desnivells, terrenys de tot tipus i una climatología amb estones de pluja.

Xari i Miryam, corredores de la Selecció Comunitat Valenciana, van tindre una actuació extraordinària, la primera dominant la prova sempre al primer lloc desde l'inici fins l’arribada, i la segona amb una lluita pel tercer lloc amb dues corredores que, finalment s’emportà la  de Crevillent amb un últim tram de cusa amb un ritme, constància i capacitat d’esforç molt consistents que li van valdre per a obtindre el tercer lloc al podi absolut així com el Campionat d’Espanya amb la seua sub-categoria veterana. Xari, corredora de La Vall d’Uixò, també va haver de patir de valent per a poder mantindrer el ritme a la part final ja que la segona classificada, rebaixava parcials a algun tram de la cursa. No obstant, al final fins i tot del patiment, Xari aconseguia mantindre i augmentar diferències.

Per altra banda, el corredor de Benlloch, Remigio Queral, va fer una cursa molt consistent,  fent valdre tota la seua experiència sota el terreny, i sabent superar moments difícils que altres corredors del cap de la cursa no van poder. Remigio sempre va anar mantenint-se amb posicions capdavanteres i va ser a partir del tram de Culla a Vistabella on va agafar el cap de cursa i, després de un “gran saber patir i mantindre” a la part final, va poder arribar vencedor a la meta.

Juan Antonio Ruiz (Vila-Real) i Sebas Sánchez (Petrer), van ser els corredors  de la Selecció Comunitat Valenciana que pijor dia van patir, amb molt problemes, físics i musculars sobre tot de mijant cursa fins el final, i que van tindrer que tirar molt de cap i èxperiencia per a poder arribar a meta i completar aquet difícil repte dels més de 115Km, acosseguín així, gràcies a la seua gran capacitat d’esforç, que tots els corredors i corredores de la Selecció Comunitat Valenciana aconseguiren acabar el gran repte deI Campionat d’Espanya de Ultra-Trail.

Al final, una gran vesprada d’èxits i celebracions dels corredors i corredores de la Comunitat Valenciana, a la meta de San  Joan de Penyagolosa. Enhorabona o tots i totes!!!

 

Autor: 
premsa FEMECV / Vicent Peydró (Seleccionador Autonòmic de carrera per muntanya)