Destacados

Perimetral de Benissa: Victòries per a Sebas Sánchez i Patricia López

Els corredors de muntanya Sebas Sánchez (Petrer) i Patricia López Vicedo (Xeresa) han sigut els més forts en esta marató i mitja per muntanya que dissabte 10 de març ha celebrat la primera edició.

La primera edició de la marató i mitja per muntanya organitzada pel Grup de Muntanya Margalló ha sigut un èxit esportiu amb més de 300 corredors arribats a meta. Amb un recorregut de 63,8 kms i uns 3.100 metres de desnivell positiu (els gps d’alguns corredors donaren dades més altes), esta prova deixa un bon sabor de boca a tots els participants. A més a més de situar-se com la més difícil, per la duresa i el marcat caràcter tècnic del recorregut, de les proves d’esta distància en el nostre territori. L’ascensió al cim del Bèrnia (1.128m), i el fet de recòrrer tota la carena, han sigut l’atractiu principal d’esta prova que ha recordat, i potser superat, antigues competicions que es van disputar en la Marina Alta. Recordem la pionera Marató de Muntanya que deixà de celebrar-se en 2006.

Sebas Sánchez ha sigut el vencedor d’esta mítica primera edició. El corredor de Petrer ha disputat la victòria amb el murcià Juan José Larrotcha, el corredor comarcal Rafael Abbott i l’alcoià Emili Sellés, tots quatre han corregut junts la primera part de la prova. Les característiques del recorregut han decidit finalment les places, en eixe ordre. Sebas, després d’assolir el bronze en la recent Lliga Valenciana de carrera per muntanya, ha posat una “guinda” a este primer trimestre de 2012.

La categoria femenina ha estat dominada per la corredora de Xeresa Patricia López Vicedo, encara imbatuda esta temporada després de les seues victòries a Gandia i Tales. Ella mateix admet que no és una distància que entrene, però ha tingut la suficient qualitat per mantindre la posició, i guanyar finalment en menys de 10 hores. La campiona murciana Esther Sánchez i la corredora de Novelda Begoña Comendador han completat el podi.

La prova ha estat homologada per jutges de la FEMECV, i el seu president Francisco Durá va estar present en la cerimònia de lliurament de trofeus.

Adjuntem classificació.

Autor: 
Miquel Giménez (premsa FEMECV)