Presentació del programa turistic cultural, Coneix la Valldigna

Presentació del programa turistic cultural, Coneix la Valldigna

El passat divendres 24/06/2011, va tindre lloc al saló d’actes del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, la presentació del programa “Coneix la Valldigna”.
Jordi Talens Galiana / premsa FEMECV

L’objectiu d’aquest programa es, divulgar i promoure el patrimoni cultural de la Valldigna, mitjançant una sèrie de visites, culturals guiades, per llocs d’especial interès de tota la comarca, com ara els Castellets de Tavernes, Castell de la Reina Mora, Monestir de la Valldigna, Ermita de la Xara, els Porrats, Torre de Guaita, els Mollons, la Cova del Bolomor, les Arcades, la Nevera....etc.
Per poder realitzar aquest projecte, el club pretén coordinar la seua experiència i coneixement de les rutes rurals i indrets de la zona, amb la formació i coneixements històrics i culturals de Vera Pons Morales, afamada Valldignenca, llicenciada en historia de l’art i gran coneixedora de la Valldigna, que ens guiarà i aportarà informació històrica i cultural que de segur sorprendrà a molts dels assistents.
La presentació de l’acte, en consonància a la costum d’aquesta entitat Vallera, que el pròxim any 2012 complirà 40 anys de la seua fundació, va transcórrer de manera breu i discreta. Va ser introduït per Jordi Talens, secretari del Centre Excursionista, que va cedir la paraula a Vicent Felis, nou president del club des de febrer, qui va presentar a la columna vertebral d’aquesta iniciativa, Vera Pons qui, en el seu breu discurs va tractar de motivar els presents per participar de les activitats programades, que seran gratuïtes, per a tots els públics i que, malgrat ser excursions esportives, no exigeixen de una gran preparació física
La convocatòria va tindre una gran acollida i suport municipal ja que van acudir representants de tots els grups politics de la corporació local, l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan Huguet, Carmen Canet, Karina Vercher, Manolo Vidal, Mario Enguix, Pilar Altur... etc. A mes de representació de la resta de grups muntanyencs de la Valldigna: del Grup d’Esports de Muntanya de Benifairó, Jordi Ferrer Peris, del Grup Muntanya Valldigna, Vicent Vercher i Paco Sales.
La directiva del centre Excursionista, en el seu discurs, va deixar ben clar que no es tracta d’un simple programa d’estiu, i que tenen la intenció de continuar-lo al llarg de l’any, sempre que puguen contar amb recursos econòmics, i el suport municipal. - “A la Valldigna tenim un munt de llocs interessants per redescobrir i gaudir, i que malgrat que tots hem sentit parlar d’ells, molts no som conscients de la importància que tenen, i que, quasi camuflats entre tarongers, ens passen desapercebuts encara que estan plens de historia i encant” - van ser les paraules de Vicent Felis.
 

Patrocinadores:

  • Imatge