Destacados

Primera Concentració Intercentres de Catalunya i Comunitat Valenciana de carrera per muntanya

El cap de setmana del 17 i 18 de març s'ha celebrat a Alcanar (Montsià, Catalunya) la primera Concentració Intercentres on jòvens corredors de muntanya de la FEEC i la FEMECV han compartit unes jornades de formació.

Aquest cap de setmana passat và tindre lloc a la localidat tarraconina d’Alcanar la I Concentració Intercentres que ha sigut tota una nova expèriencia pionera a l’Estat, fruit de la creació i posada en marxa a algunes federacions autonòmiques de programes de tecnificació de curses per muntanya.

A aquesta primera ocasió hi ha sigut la federació Catalana (FEEC) mitjançant el seu seleccionador Fernando Rosa i el còs tècnic el que s’ha encarregat d’impulsar i posar en marxa la idea, tot comptant amb l’inestimable col.laboració, implicació, recolçament econòmic i d’instalacions de l’Ajuntament d’Alcanar, on fins i tot les seues màximes autoritas hi van estar presents a les activitats més importants del programa.

Tota una interesantíssima i molt productiva experiència on els jòvens tecnificats de la federació catalana i valenciana van poder conèixer-s'en, conviure, compartir entrenos i experiències, així com gaudir de l'entorn meravellós d’Alcanar: mar i muntanya.

Per part del centre de Catalunya hi van participar 10 corredors tecnificats guiats pels seus tècnics Fernando Rosa (seleccionador i responsable centre), Montse Martínez (técnica del centre llicenciada a educación física) i KiKu Soler (seleccionador) i de la Comunitat Valenciana 13 tecnificats/des, acompanyats també per Francisco Bernabeu (responsable de tecnificació), Luis Fermín Sánchez (tècnic llicenciat de educación física) i Vicent Peydró (seleccionador).  Amb total 30 persones.

Dissabte pel matí va tindrer lloc l’arribada a Alcanar i un primer treball de carrera contínua, técnica de carrera i treball específic a l’aigua de la platja i despés de dinar sèries de pujades amb técnica de baixada per a pasar després al gimnàs a fer treball específic.

Després tingué lloc la recepció amb les autoritats al saló de plens de l’Ajuntament, per a donar pas després al Centre Cívic una taula rodona oberta a tot el públic, tractant de la formació dels jòvens per a les curses per muntanya, on participaren i respogueren a preguntes del públic tant tècnics com als propis tecnificats i hi estigueren presents també les autoritats. Prèviament uns alumnes d’ESO, exposaren un treball sota les curses per muntanya al Baix Ebre.

Ja diumenge és va fer una rodada per muntanya oberta, on tigueren oportunitat de fer més treball específic de carrera així com de descobrir i gaudir les muntanyes d’Alcanar.

Finalment es va fer un dinar amb les autoritats i cloenda de la concentració, on esportistes i tècnics s’acomiadàrem fins les properes competicions on tendran oportunitat “d’estrenar” les noves categories creades per als jovens:  Cadet, Junior i Promesa.

PROGRAMA
 
Dissabte 17
 
10h.- Arribada Alcanar
10.30h.- Primera sessio. Carrera continua per estirar cames + treball de tècnica de cursa + estiraments
13.30h.- Dinar
14.30-15.30h.- Migdiada
16.30h.- Escalfament + series de pujades i treball de tècnica de baixada
18h.- Treball gimnàs... propiocepcio, abdominals...
19h.- Recepció autoritats Alcanar
19.30h.- Taula rodona oberta al public... La formació de joves en les curses de muntanya.
21h.- Sopar
 
Diumenge 18
 
9.30h.- Carrera continua de 1.30h - + treball AFG. La sortida de carrera continua oberta a la gent del poble...
13.30h.-  Dinar amb les autoritats i cloenda stage
 

Llegiu la notícia en la web de la FEEC.

Autor: 
Vicent Peydró / premsa FEMECV