Reparació de la Senda dels Amoladors

Reparació de la Senda dels Amoladors

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna està reparant la Senda dels Asmoladors, gràcies a la subvenció rebuda pel Director Provincial del Servici Públic d'Ocupació Estatal (SPEE).
  • icono
    Montaña y Sostenibilidad
Grup Muntanya Valldigna / premsa FEMECV

Els treballs que s’estan realitzant consisteixen en la neteja i adequació dels senders, així com reparar els despreniments de pedres que s’han produït a causa de les pluges caigudes durant els mesos d’hivern. Estes trencades dificultaven el pas dels excursionistes ja que els  marges laterals construïts amb pedra en sec estaven molt deteriorats.
La pedra en sec és una tècnica mil·lenària, que es basa en travar la pedra calcària, col•locant-la hàbilment i encaixant-les, es sostenen per la seua pròpia pressió i es caracteritza per no utilitzar per a la seua construcció cap tipus de material per a lligar-la. La pedra en sec, està considerada com una de les primeres tecnologies constructives que realitzen els humans. Esta tècnica s'ha transmés de generació en generació.
Des del Grup Muntanya Valldigna volem fer notar que la Senda dels Asmoladors és un antic camí de ferradura que puja des de la ciutat de Tavernes de la Valldigna fins al pla de la Sangonera, una zona molt tradicional i lligada a la història i les persones de Tavernes de la Valldigna i, com ja hem dit abans, està construïda amb l'antiga tècnica de la pedra en sec. Estes sendes, situades en les nostres muntanyes de la Valldigna, han sigut utilitzades en el passat pels peregrins, pastors i agricultors, és a dir, per gent que comptava amb pocs recursos econòmics, des de  finals del segle XVIII i fins a la primera meitat del segle XX.

Patrocinadores: