Destacados

Xari Adrián: “M’agradaria que la FEMECV tornara a confiar en mi per a la Selecció Valenciana”

Xari Adrián acaba de proclamar-se vencedora este cap de setmana passat de l'Ehunmilak, les cent milles basques. Potser un dels ultra-trails més exigents de la península, inclús de l'altra banda dels Pirineus.

 

En una temporada que no escomençava bé, va ser baixa al GR10-Xtrem (93km) a última hora per una lessió greu, Xari va recuperar-se amb molt de treball per poder debutar en la CSP-115. Després de tres victòries consecutives a la Marató i mitja (65km), el debut en la Castelló-Penyagolosa de 115 kms era quasi obligat. I estrenava la cursa amb victòria.

No va ser casualitat. Un mes després guanya en la mateixa distància, al Gran Trail de Peñalara. I al mes següent, puja de distància (i de desnivell) amb l'Ehunmilak (168km)."L’Ehunmilak no l´afrontava com la CSP i GTP les dos van ser objectius. Ehunmiliak va eixir de sobte, buscava una ultra més llarga i bo, aquesta pareixia bona. No buscava resultat, però la forma física et porta a com estàs en eixos moments. Ha sigut un poc la ultra per a llevar-me els fantasmes de cara a la UTMB".  Eixe és l’objectiu de l’any, la Ultra-Trail del Mont-Blanc.

Sobre les espectatives en la carrera del Mont-Blanc té les coses més clares, "l’experiencia a l’Ehunmilak ha sigut boníssima i dura, i pel que conec i m´han dit UTMB és molt menys dura, aixina que intentarem fer-ho lo millor posible. Allí hi haurà molt de nivell i esperem estar a l´altura. És una il.lusió, poder estar entre les millors".

Pensant en 2013, la FEDME organitzarà el primer Campionat d'Espanya d'ultra-trail. Amb la nova proposta, i a la pregunta de vestir de nou la samarreta de la Selecció, Xari s’il·lusiona amb la idea. "És la primera notícia que tinc respecte aixó, però si, clar que seria una gran cita per poder estar de nou en la FEMECV. La meua experiència com a corredora de la Selecció Valenciana sempre ha sigut especial. M´ha curtit molt com a esportista i m´agradaria que tornaren a confiar en mi per una cita com aquesta".

Autor: 
Miquel Giménez (premsa FEMECV)