La gran festa de la muntanya a Chera celebrada amb èxit

La gran festa de la muntanya a Chera celebrada amb èxit

Els dies de l'1 i 2 d'abril, el col·lectiu muntanyenc de la Comunitat Valenciana va poder gaudir d'aquesta primera edició de la Fira de la Muntanya Tierra Bobal Chera.
 • icono
  60 Aniversari
1
Equip de comunicació

 

Una programació de més de 37 activitats concentrades en un cap de setmana molt ben aprofitat i amb una climatologia perfecta per a l'esdeveniment lúdic esportiu. Una participació d'al voltant de 350 persones que van voler compartir i celebrar aquest seixanté aniversari de la nostra federació.

 

Les activitats estaven pensades per a representar a totes les vocalies que componen la federació i així mostrar les diferents àrees i modalitats esportives a través de les quals acostar-se a la muntanya. De manera concreta o mitjançant activitats transversals, aquestes van ser les activitats que es van realitzar en relació en les vocalies:

 

 • Vocalia de Barrancs: Presentació d'obertures de barrancs a Noruega per Viking Open Canyon. Taller de fer un ràpel segur.
 • Vocalia d'Escalada i Alpinisme: Escalada amb l'alpinista Carlos Suárez i la seua presentació de “Montañas de Libertad”.
 • Vocalia de Cultura, Territori i Voluntariat: Exposició de fotografia de premiats en concursos de la FEMECV i fotografies de les eixides organitzades conjuntament amb la Diputació d'Alacant. Explicacions geològiques tant en una excursió com en el museu del Parc Geològic de Chera. Activitats gastronòmiques amb productes de la zona.
 • Vocalia de Carreres per Muntanya: Taller amb el seleccionador valencià CxM.
 • Vocalia de Joventut i Família: Carrera lúdica familiar d'orientació. Rocòdrom.
 • Vocalia de Muntanya Inclusiva i Solidaritat: Taller sobre maneig de la Joëlette i barra per a invidents.
  Vocalia de Senders i Refugis: Dues marxes senderistes. Taller d'ús de corda en senderisme. Taller us del GPS del telèfon mòbil.
 • Vocalia d’Esports per a Persones Majors: En totes les activitats podien participar. De fet, una gran participació va ser de persones majors.
 • Vocalia de Dona i Muntanya: Presentació de l'alpinista Rosa Real amb el títol Montañas con rostro de Mujer. També les dones com a col·lectiu van tindre una gran participació en totes les activitats.
 • Vocalia de Seguretat i Salut: Taula redona sobre seguretat amb alpinista Carlos Suárez, Viking Open Canyon i Club de Montaña Ropé. Taller de meteorologia a la muntanya. Taller de maneig de GPS en Telèfon Mòbil. Taller de prevenció de lesions en esports de muntanya.
 • Vocalia de Marxa Nòrdica: Iniciació a la Marxa Nòrdica d'una forma divertida a través del Pilatwalk i l'ús de bastons en muntanya.
 • Vocalia de Medi Ambient: Excursió guiada pels guies del Parc Natural de Chera - Sot de Chera per a soltar gallipatos en una bassa.
   

Fent costat a la gran família muntanyenca, va haver-hi un espai destinat a empreses col·laboradores que van voler ser presents en l'esdeveniment, mostrant els seus productes i serveis: Lurbel, Libreria Patagonia, El Tossal Cartografies, Tangos en la Roca, Gold Nutrition, Tierra Bobal, Bodegas del Valle, Bodegas Jose V. Pardo-Alboenea, i El Colmado de Chera. El Club Deportivo Ropé, club FEMECV de la localitat, també va comptar amb un espai. La EVAM i el Centre Autoritzat TOSSAL van oferir informació a prop de la formació que s'imparteix en la Federació.

 

Sense la participació de AVANT, Agenda Valenciana Antidespoblament, Ajuntament de Chera, Mancomunitat del Interior Tierra del Vino, Tierra Bobal i Utiel- Requena Denominación, aquesta Fira de la Muntanya hauria sigut només un somni. També cal destacar el treball i la dedicació de les persones voluntàries del Club local i de Chera, i de l'equip coordinador de la FEMECV. Gràcies a ells ha sigut una bonica realitat, que esperem que es repetisca.

 

Patrocinadores: