Obres en el refugi-escola de Peñagolosa

Obres en el refugi -escola de Peñagolosa

Obres en el refugi-escola de Peñagolosa

El president de la FEMECV, Carlos Ferris, i la vocal de Clubs i Esportistes de Castelló, Eva Espuelas, van visitar a la fi d'agost les obres que està realitzant la Generalitat tant en el refugi escola de Sant Joan de Penyagolosa, com les de la hostatgeria del Santuari en les quals participa la Diputació de Castelló .
Equip de comunicació

 

En el cas de les obres del refugi escola, l'empresa porta dos mesos de treball i s'han fet els primers treballs de buidatge, revisió de parets i sòls, etc.. 


Un projecte que ha posat en marxa la Conselleria d'Educació i Esports de la G.V., amb la finalitat de reconvertir l'Aula de Naturalesa dels anys 80 en un refugi escola per a impartir formació el centre autoritzat de la FEMECV de tècnics esportius de muntanya, així com oferir formació a Clubs, federats/as, associacions esportives i juvenils i centres educatius que vulguen conéixer els paratges del Parc Natural de Penyagolosa a través de programes educatius d'ensenyament. 


Si les obres segueixen el seu curs normal està previst que per a finals de 2024 les persones visitants i muntanyenques de *Peñagolosa podran comptar, no sols amb l'actual Centre de Visitants del Parc Natural que obri tot l'any a Sant Joan, sinó també amb els serveis del refugi-escola i els de l'allotjament i restaurant de l'antiga hostatgeria del Santuari. A més, a Sant Joan està la zona d'acampada tant per a particulars com diverses zones de campament per a grups que són utilitzades des de fa dècades per col·legis, grups juvenils Scouts i clubs de muntanya per a les seues activitats a l'aire lliure. 


Des de la FEMECV volem agrair a la Generalitat Valenciana (Direcció General d'Esports), al Parc Natural i a l'Ajuntament de Vistabella l'esforç i interés perquè dins d'un any estiguen obertes les portes d'aquest refugi-escola que serà una referència per als col·lectius que vulguen desenvolupar activitats en aquestes muntanyes de Castelló. 


La FEMECV forma part de la Junta Rectora del Parc Natural de Penyagolosa, on fa un any la Generalitat Valenciana va presentar el projecte i va anunciar que la Federació tindria aquesta instal·lació en condicions per a oferir programes formatius tant esportius com ambientals en un dels espais d'alta muntanya més simbòlics per al muntanyisme de la CV, com és el cim i entorn del pic de Penyagolosa.

 

Patrocinadores: