Manual de bones pràctiques en senderisme

Manual de bones pràctiques en senderisme

Aquest és el tercer dels fullets informatiu que s'han elaborat per als esportistes de les diferents disciplines de la FEMECV, amb recomanacions en matèria mediambiental per a vetlar per la correcta pràctica esportiva.
1
Equip de comunicació

En col·laboració amb la Vocalia de Senderes i Refugis, en aquesta ocasió, la Vocalia de Medi ambient posen a la disposició del col·lectiu senderista una serie consells útils a través dels quals gaudir de les nostres eixides en l'entorn natural sense perdre de vista la cura per l'entorn. 


Com indica Mayka Maya, responsable dels temes mediambientals de la federació, “La muntanya és un entorn natural, fràgil, la protecció del qual és també responsabilitat de tots els que fem ús d'ella durant les diferents activitats esportives”. Per part seua, Salvador Blanco, responsable de l'àrea de senderisme, comenta que “aquests huit consells que es proposen ens fan conscients de la cura que hem de tindre a l'hora de preparar les nostres rutes i de dur-les a terme. Com recórrer senders i camins, com respectar la flora i la fauna, així com deixar la muntanya tal com l'hem trobada, són alguns dels exemples desenvolupats en el manual”.
 

En les activitats associatives i en les relacionades amb el senderisme que sorgeixen de les vocalies, es facilitarà als participants el manual en format digital perquè disposen d'ell. També en el programa de senderisme de la Diputació d'Alacant i en qualsevol altre projecte que puga sorgir en aquesta línia.
Durant aquest any està prevista l'elaboració del manual d’escalada, ampliant la col·lecció d'aquests recursos informatius dirigits al col·lectiu muntanyenc.

 

Patrocinadores: