Conclou l'I Congrés Internacional de Senderisme i Esports de Muntanya.

Conclou l'I Congrés Internacional de Senderisme i Esports de Muntanya.

Es va celebrar durant els dies 24, 25 i 26 de gener de 2019, a València. Cal destacar que, entre els experts i personalitats, van participar membres de la FEMECV com a ponents i responsables.
Departament de comunicació

 
En l'acte inaugural celebrat el dia 24, van assistir Joan Ribó, Alcalde de València; José Manuel Pagan, Rector de la UCV; Joan Garrigós, President FEDME; Carlos Ferrís, President FEMECV, i Víctor Sánchez, Director del Congrés.
Durant la presentació cal assenyalar l'anunci realitzat per Carlos Ferrís. Després de 55 anys de la creació de la FEMECV i un segle d'excursionisme organitzat en la CV, ha arribat el moment d'organitzar un congrés on conéixer el nostre passat i present per a debatre i reflexionar sobre els reptes de futur per als muntanyencs valencians del segle XXI.
Al llarg dels tres dies d'activitats, s'han realitzat intervencions molt interessants, a càrrec de personalitats i experts. Entre ells, membres de la FEMECV, que va estar present a través d'ells en aquest gran esdeveniment científic a nivell internacional.
José Ignacio Amat, com a director de la EVAM I MEMBRE DEL COMITÉ DE SEGURETAT de la FEDME, va ser part directa de l'organització del congrés i va moderar la taula redona que va tancar en congrés referida a “perspectiva d'una seguretat moderna a través d'un cas pràctic”.
Fernando Rivero. Servei de muntanya de la guàrdia civil i Comité Seguretat. FEDME.
Alberto Aiora. Responsable Comité Seguretat. FEDME.
Iñigo Ayllón. Expert legislació Esports de Muntanya.
Fernando Navarro. Servei de Muntanya de la Guàrdia Civil.
 
Noticía UCV
 
D'altra banda, Laura Jiménez, vocal d'Esports de Muntanya Inclusius i Solidaritat, i experta en esport i discapacitat, va moderar i va impartir un taller pràctic sobre Silla Joëlette i discapacitat: Maniobres i conducció bàsica en muntanya.
També va ser la responsable de l'activitat de clausura que es va realitzar a Culla, amb una Excursió amb travessia senderista i Ruta inclusiva amb Joëlettes.
Punxa ací per a veure el vídeo del taller Joëlettes
 
També es va realitzar una presentació “Marxa nòrdica: un esport de muntanya saludable”, a càrrec d'Ignacio Martínez-Ridruejo i Javier Espinosa, membres del Comité de Marxa Nòrdica. En ella van mostrar els beneficis de la pràctica d'aquest esport i es va presentar el model homologació de senderes de marxa nòrdica que es vol dur a terme. En finalitzar els assistents es van interessar per l'aplicació terapèutica d'aquesta modalitat.
Destaquem la intervenció de Carlos Soria, alpinista que va compartir moments de la seua trajectòria i el seu pròxim repte: coronar el Dhaulagiri amb 80 anys. Dues reflexions que ens semblen interessants: "A la muntanya es ve a gaudir, no a morir" i "Mai seré un senyor major que faça el ridícul pujant muntanyes"
En la conferència de clausura, el president de la UIAA Frits (International Climbing Mountaineering Federatio) Frits Vrijlandt va tancar el seu discurs sobre "La situació del muntanyisme en el món: un recorregut per països i serralades"amb una imatge de Xulella, com a mostra d'un dels meravellosos llocs per a escalar que hi ha en el món.
 
 

Patrocinadores: