Entrevista a Álvaro Alegre, director tècnic de la FEMECV.

Entrevista a Álvaro Alegre, director tècnic de la FEMECV.

Con una estrecha relación con la montaña desde niño, Álvaro Alegre dirige el área Técnica de la Federación desde donde articula la actividad competitiva y la relación con los clubs. En esta entrevista nos cuenta en qué consiste su trabajo y qué retos afronta para engrandecer el colectivo montañero de la Comunidad Valenciana.
  • icono
    Junta Directiva
Àrea de Comunicació

 
Quina vinculació tens amb la muntanya?
Des que vaig nàixer he estat directament vinculat a la muntanya ja que els meus pares han sigut muntanyencs tota la vida. Amb 4 mesos el meu pare em va pujar al pic d’Arlas al costat de la meua mare i des de llavors no he deixat de gaudir de la muntanya, tant en la meua vida personal com en la professional.
En el personal han sigut molts anys en grups scout recorrent molts llocs de la geografia espanyola, i en particular de la Comunitat Valenciana. També de la meua terra adoptiva, Mora de Rubielos (Terol), on realment vaig començar a aficionar-me als esports en el medi natural com l'escalada, el barranquisme o l'esquí, una de les meues grans passions.
 

Quin ha sigut la teua trajectòria abans de recalar en la Federació?
La meua trajectòria professional porta molts anys vinculada a l'esport i en concret a la muntanya. Des que vaig acabar la carrera de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, en 2013, vaig començar a treballar en el Servei d'Esports de la Universitat Catòlica de València, tant en gestió esportiva com de monitor d'activitats. Hui dia continue treballant amb ells coordinant al costat d'un altre company el Club de Muntanya i Aventura de la UCV.
A més del ja esmentat, no he deixat de formar-me en disciplines de muntanya ja que, entre molts altres cursos, m'he format com a monitor benèvol de Club en Barranquisme, com TD1 de Muntanya i com TD2 d'Esquí alpí. I des de 2014 exercisc com a professor d'esquí en Aramón Valdelinares.
 

Què t'ha motivat a fer-te càrrec de la Direcció Tècnica de FEMECV?
La meua passió pels esports de muntanya i la gestió d'activitats, em van fer veure en aquest lloc una oportunitat d'aprendre, créixer a nivell professional i personal i de formar part d'una organització que busca treballar per a millorar el món de la muntanya, que al final és el que ocupa gran part de la meua vida professional i personal.
Quan va eixir l'oportunitat de presentar-me com a candidat a aquest lloc no me'l vaig pensar i em vaig presentar. I des d'aquestes línies que se'm concedeixen aprofitaré per a agrair la confiança que em van donar amb la meua elecció i que intentaré retornar amb treball i dedicació. Crec que és una gran oportunitat i no la desaprofitaré.
 

Què creus que pots aportar al departament per la teua experiència?
Des de fa molts anys m'he dedicat a organitzar i planificar tot tipus d'activitats i esdeveniments, des de campaments, viatges, activitats esportives i esdeveniments de tota mena. Cal destacar que també tinc formació com a Tècnic Superior de So i Audiovisuals, per la qual cosa també he sigut present en el muntatge de molts esdeveniments.
El fet de practicar la gran majoria dels esports de muntanya m'ajuda molt a plasmar les línies a seguir en la gestió i l'organització de les activitats que ofereix la FEMECV.
Tota aquesta experiència crec que pot ser de molta ajuda a l'hora de fer el meu treball en la federació.
 

Explica'ns en què consisteix aquest treball
Les meues funcions al llarg de l'any van per fases i en funció de les necessitats de cada moment. La primera part de l'any solen ser competicions autonòmiques, després les nacionals i després les associatives. I entremig, tota l'atenció als federats i clubs, subvencions, patrocinadors i col·laboradors, etc.
D'una banda, està l'àrea purament de competició i les activitats federatives que ocupen el gruix de la meua activitat anual. Des de la presentació el calendari anual fins a la realització de totes les activitats i competicions. Gestió de documentació, cartelleria, muntatges, cronometrador, speaker, arbitratges, medalleros, etc. I normalment en el segon trimestre de l'any em dedique a gestionar al costat dels vocals, tot el necessari per a les proves nacionals FEDME de les nostres diferents seleccions autonòmiques.
D'altra banda, està tot el referent a l'atenció dels clubs, esportistes, federats, etc. Amb això em referisc a tota mena de tràmits d'ajudes als clubs, subvencions de tota mena, condició d'esportista d'elit, permisos per a carreres, assessorament, etc.
 

Com contribueix aquesta àrea a engrandir la Federació?
Des de la meua àrea de treball s'intenta donar visibilitat i repercussió a la FEMECV a través de les activitats tant competitives com associatives. Juntament amb l'àrea de comunicació i màrqueting s'ha treballat a donar una imatge nova de la federació en totes aquestes activitats en forma de pancartes, arc de meta, noves medalles i trofeus enfocats a les diferents disciplines esportives, cartelleria i difusió, i moltes més accions que permeten a la FEMECV tindre més presència i acostar-nos més als nostres clubs i federats.
 

Quins reptes t'has marcat per a aquesta etapa?
Quan vaig començar en aquesta “aventura” un dels meus principals reptes era el que he comentat en la pregunta anterior, donar-li una nova imatge a la FEMECV i que les nostres activitats i proves tingueren més visibilitat i repercussió en els nostres clubs i en la societat en general. Això és una cosa que estem aconseguint i espere que puguem afermar-ho a poc a poc perquè anem per bona direcció.
A partir d'ara, el principal repte de la Direcció Tècnica és consolidar aquesta línia que portem i intentar equilibrar i repartir les activitats i proves esportives per tot el territori de la Comunitat Valenciana. Fer partícips a tots els clubs de Castelló, Alacant i València perquè participen i siguen organitzadors de proves FEMECV. Això ajudaria a donar visibilitat a zones menys conegudes o menys habituals per als federats, tant a nivell esportiu com turisme en general. M'agradaria aconseguir aqueix equilibri de les tres províncies, que totes foren part activa de la federació amb els seus clubs i poder potenciar en elles i en les seues zones més despoblades un turisme senderista i esportiu que ajude a donar a conéixer tota la riquesa natural, cultural, gastronòmica, etc. que té el nostre territori.
 

Patrocinadores: