L'Ajuntament de Cocentaina acull la presentació de CIMS

L'Ajuntament de Cocentaina acull la presentació de CIMS

El saló de plens de l'Ajuntament de Cocentaina va acollir el dimarts, 4 d'octubre, la roda de premsa de presentació de l'I Congrés Intergeneracional de les Muntanyes (CIMS).
Área de Comunicación FEMECV

 
 
 
L'esdeveniment va comptar amb la participació del president de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV), Carlos Ferrís; l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, i el president del Centre Excursionista Contestà, Hipòlit Camallonga.
Durant la seua intervenció l'alcaldessa de Cocentaina va destacar la magnitud del programa del congrés, amb gran varietat d'activitats, taules redones i ponències. A més, es va mostrar molt satisfeta de comptar amb un esdeveniment així en la població, que està molt arrelada al seu entorn i al món muntanyenc.
El president de FEMECV va explicar que aquesta trobada vol convertir-se en un marc de reflexió, debat i coneixement del qual es desprenguen unes conclusions que puguen servir per a marcar el rumb a la Federació i a tot el sector muntanyenc. “Per a això comptem amb més de 30 ponents, tant companys d'altres federacions com experts en diverses matèries, com els Germans Pou, Javier Gómez Limón, de la xarxa EUROPARC, o David Moscoso, professor de Sociologia en la Universitat Pablo de Olavide i president del Comité d'Investigació d'Esport de la Federació Espanyola de Sociologia”.
Així mateix va remarcar la necessitat d'obrir el món del muntanyisme a les noves generacions i incorporar als clubs i a la federació a famílies i persones joves i “CIMS és un escenari idoni per a dur a terme aquest relleu generacional i donar a conéixer el sector a la joventut”.
 
Sobre CIMS
Aquesta trobada naix amb l'objectiu de ser un referent nacional per a totes aquelles persones vinculades a la muntanya, tant aficionats com professionals, independentment de la seua edat.
CIMS cerca convertir-se en un fòrum d'exposició obert al coneixement, al debat i a les idees innovadores, que unisca desenvolupament i conservació, turisme i esport.
El Congrés s'articularà al voltant tres àrees d'interés: Societat, esports, cultura i territori; El món associatiu i les entitats esportives, reptes de futur; i Seguretat, formació i salut. A través de taules redones i ponències s'abordaran aspectes com l'eina com a eina d'inclusió, noves tendències en esports de muntanya o evolució i perspectives de futur.
Federacions de muntanya com la del País Basc o Castella i Lleó ja han confirmat la seua participació en l'esdeveniment. També centres excursionistes i escoles d'alta muntanya de tot el territori nacional.
S'oferiran diversos tallers pràctics al llarg del cap de setmana. Així mateix, el Centre de Congressos el Teular, on tindrà lloc l'esdeveniment, acollirà estands de diferents empreses col·laboradores, patrocinadors i entitats, universitats, escoles de formació i administracions participants.
Les inscripcions al congrés estan obertes fins al 10 d'octubre.
 
 

Patrocinadores: