CHULILLA

Acceso a la zona

Des de València (60 km de distància) agafar l'autovia CV-35 direcció Ademúz, seguint en direcció a la Llosa del Bisbe. Una vegada arribem a la Llosa del Bisbe seguir indicacions de Xulella per la carretera CV-304.

Descripción de la zona

L'erosió del riu Túria ha creat un gran canó de 4 km de llarg amb parets que aconsegueixen els 160 metres d'altura i de gran valor paisatgístic. Xulella és l'escola d'escalada on més vies trobarem a la província de València, degut principalment al continu treball de reequipament i equipament de nous sectors per part principalment dels escaladors locals.  Predominen les vies llargues de placa vertical equipades amb parabolt i químics. Tot tipus de graus i orientacions fan d'aquesta escola un lloc idoni per a l'escalada esportiva.

Tipo de escalada
Deportiva
Tipo de roca
Caliza
Comarca(s)
Los Serranos
Población
Regulación y advertencias

Una gran part dels sectors estan situats dins del paratge natural municipal dels Calderones. Per a nous equipaments consultar amb el forestal i amb els escaladors locals.

Dónde conseguir agua

A l'entrada del poble, en el refugi el Altico, en l'aparcament dels Gossos i en qualsevol bar o supermercat del poble.

Orientación predominante de las paredes
Norte
Ubicación

39.656753, -0.894656

Bibliografía

MARTOS, Eva. Dónde escalar en España, 900 zonas. (2012) Madrid. Ed: Desnivel

LIGORIO VILLARUBIA, Juan Carlos y ORTEGA AVELINO, Giménez. Chulilla, guía de escaladas. (1997) Ed: Refugio de Chulilla S.L. 

ROLDÁN GUTIÉRREZ, Juan  Antonio. Chulilla, Guía de Escalada, Climbing Guidebook. (2013)