PARED NEGRA Y TRIÁNGULO ROJO

Acceso a la zona

Conduir través de l'autovia A7 fins a l'eixida 81 (Benferri-Oriola), posteriorment continuar direcció Oriola per la CV-930 durant 3 km i prendre l'eixida a la dreta per a agafar la Nacional 340, per la qual conduirem fins al pàrquing situat a mà esquerra just abans de l'entrada a un túnel.

Descripción de la zona

La paret de l'esquerra, la Paret Negra es tracta d'una placa vertical de 150 metres d'altura on podem trobar vies de grau assequible i roca fosca de gran qualitat i adherència.  Predominen les vies equipades amb parabolt encara que també podem trobar vies antigues sense equipar. Una bona elecció per als dies freds. 
A la dreta està el triangle roig, que es diferencia clarament pel color vermellós de la seua roca i per la predominança d'itineraris amb algun llarg d'artificial.
 

Tipo de escalada
Clásica|Artificial
Comarca(s)
Vega Baja del Segura
Población
Dónde conseguir agua

El poble més pròxim és Oriola, situat a tan sols 2 km de l'aparcament, allí trobarem tots els serveis bàsic.

Altura máxima de las vías
185 m
Altura media
140 m
Orientación predominante de las paredes
Sur
Número de vías aproximado
30
Vías hasta v+
14
Vías de 6a a 6c+
14
Vías de 7a a 7c+
2
Vías a partir de 8º grado
0
Ubicación

38.099465, -0.945446

Bibliografía

MARTÍN FERNÁNDEZ, J. (2010). Senderos de la roca, guía de escalada de la provincia de Alicante. Alicante. Diputación de Alicante. 

Club de Montaña Redován. Senderismo y escalada por la Vega Baja del Segura. 2003. Crevillente (Alicante). Hurpograf. S. L.