Es llança el Pla de Formació del Voluntariat de la FEMECV

Es llança el Pla de Formació del Voluntariat de la FEMECV

La FEMECV posa en marxa aquesta iniciativa que pretén crear una bossa de voluntariat format tant en medi ambient, com en cultura o en esports de muntanya.
a

Els cursos que iniciarem el mes de juny estan oberts a qualsevol federat i federada major de 18 anys i es podran fer amb un cost molt reduït, ja que l'objectiu, com es comenta Anna Blanco, la responsable de la Vocalia de Cultura, Territori i Voluntariat, d'on sorgeix el pla, “és crear unes bases educatives per a totes aquelles persones que després puguen col·laborar de manera voluntària en activitats organitzades per la FEMECV i també pels mateixos clubs que el necessiten”.
 

Alguns exemples de les futures possibles aplicacions serien participar en la senyalització de senderes, en la reforestació de zones cremades o en activitats de recuperació d'espais culturals en el medi rural.
 

Aquesta formació es diferencia a la de guia voluntari de club partint que l'objectiu d’aquesta formació no és que les persones que la reben puguen ser guies de muntanya, sinó que participen de manera voluntària en activitats, però d'una forma més regulada, per la mateixa federació.


 Quins són els beneficis d'aquest Pla?

Aquesta eina serà beneficiosa per a tots/es, per a les persones voluntàries participants, que coneixeran perfectament quins són els seus drets i deures i les situacions a les quals s'enfronten depenent de l'activitat; per als clubs, que podran demanar ajuda a aquest grup de voluntariat quan el necessiten; i per a la Federació que disposarà d'una base de voluntaris i voluntàries formats per a complir les tasques de manera segura i amb coneixement del terreny i de l'àmbit d'aplicació de l'activitat amb la qual col·laboren.


 En què consisteix el Pla de Formació del Voluntariat?

En eixe sentit, des de la Federació proposem tres itineraris formatius amb una base comuna. El mes de juny s'impartirà la formació base (4 hores) en línia, i en els mesos de setembre, octubre i novembre s'impartiran les específiques; ambiental, cultural i esportiva. A pesar que la formació serà en línia, tindrà una part presencial de 4 hores per a finalitzar cadascuna de les tres modalitats i que es pot consultar en les fulles que s'adjunten. Caldrà assistir a un 85% de les classes en línia i es posarà a la disposició de l'alumnat les classes en vídeo i/o els materials en format PDF per a poder revisar-les a posteriori.
 

En finalitzar la formació, l'alumnat rebrà un certificat de voluntariat en una trobada comuna de les tres especialitats on també es farà lliurament d'una samarreta identificativa de la FEMECV. Amb la base comuna, es pot decidir si després es vol rebre la formació d'una única especialitat, de dues, o de les tres propostes formatives amb només un increment reduït del cost.
 

Proximament s'obriran les inscripcions, a la Tenda FEMECV, on es podrà trobar la informació específica de les diferents formacions.
 

Patrocinadores: