Comissió d'Estudi de Noves Modalitats

Es tracta d'una àrea que pretén introduir modalitats emergents que sorgeixen en relació als esports de muntanya des d'un punt de vista d'obertura i creixement.

Noves modalitats que ens aporten un benefici des de la salut, l'accessibilitat i inclusió, la innovació… o que complementen i enriquisquen les modalitats que ja són pròpies de la nostra Federació.

Per a qualsevol consulta o dubte, posa't en contacte en vicepresidencia1@femecv.com

 

Marxa Aquàtica

Dins del marc de noves modalitats esportives de la nostra federació i com a reconeixement de la Generalitat Valenciana com d'una Modalitat especialitzada esportiva, establida en la Llei d'Esport i l'Activitat Física, articule 23, estem molt il·lusionats a llançar l'activitat de marxa aquàtica com a investigació, estudi i promoció d'activitats saludables de senderisme i la marxa en el mitjà terrestre i aquàtic.

Una activitat de caràcter saludable i social, un bon complement al senderisme i que té com a objectiu el reforç muscular i cardiovascular, alhora que afavoreix la convivència i la cohesió de tots els federats socis dels clubs de qualsevol nivell i favorable per la nostra climatologia, durant tot l'any en el nostre litoral de la Comunitat Valenciana.

Gràcies al conveni de col·laboració amb la FEEC es va establir una relació entre l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) i l'Escola Valenciana d'Alta Muntanya (EVAM) en matèria de formació de monitors i monitores de marxa aquàtica.

En la nostra Federació comptem amb la primera promoció de 5 esportistes instructors/as en aquesta modalitat en els següents clubs de muntanya, segons els criteris de la “Fédération Française de la Randonnée Pédestre”(FFRP) i homologat per la “Aqua Walking Steering Committee” de la “ERA”, la federació europea que ostenta la disciplina de la marxa aquàtica actualment a Europa