Saluda del president

 


SALUDA DEL PRESIDENT

 

El 2022 ha sigut un any d'eleccions en totes les federacions esportives de la CV, i la nostra Federació d'esports de muntanya i escalada també ha realitzat durant aquests mesos el seu procés electoral. Tenim una nova Assemblea amb 100 representants dels 4 estaments (Clubs, esportistes, tècnics/ques i àrbitres) i una nova junta directiva formada per 10 homes i 10 dones, que encapçale com a President de la FEMECV per quatre anys més.

 

Volia agrair a tots la participació en les eleccions per a conformar l'Assemblea i per a poder continuar gestionant la nova Junta Directiva de “Som federació, som muntanya” un col·lectiu de quasi 22.000 esportistes federats i 425 clubs de Castelló, València i Alacant.

Iniciem una nova etapa amb una segona legislatura (2022-2025) que dona continuïtat al realitzat en l'anterior legislatura de Fem Federació, però incloent nous objectius i projectes esportius i socials.

 

En aquesta nova etapa de la FEMECV volem dirigir els nostres esforços al fet que els clubs siguen més atractius, amb més serveis i activitats i amb gent més jove, creixent en número de persones federades, tant FEDME com autonòmiques per a superar les 22.000 llicències.

 

Un altre repte important serà potenciar les activitats associatives, el voluntariat i el senderisme interpretatiu, obrint les nostres activitats a col·lectius escolars, associacions Scouts i entitats socials. A més, volem enfortir l'àrea de competició de Marxa Nòrdica, CxM, Escalada i com a novetat l'esquí de muntanya, així com treballar amb les nostres seleccions i esportistes tecnificats, que tan bons resultats ens han donat en aquests anys.

 

Un projecte en el qual continuarem treballant per la formació esportiva i professional de qualitat, a través de la EVAM i del Centre Autoritzat TOSSAL, potenciant les àrees de seguretat, salut, investigació i meteorologia entre federats/des, tècnics/ques i clubs.

 

El Pla d'instal·lacions esportives de muntanya (escalada, ferrades, barrancs, etc..) així com el Pla Director de Senders són una altra prioritat per a regularitzar, amb criteris de sostenibilitat i seguretat a les nostres instal·lacions esportives a la muntanya, al costat del refugi-escola de Penyagolosa que serà un espai de formació per a esportistes, clubs, tècnics/ques i col·lectius.

 

Apostem per una major col·laboració amb les administracions ambientals i els gestors de parcs naturals, buscant a través del diàlog i el coneixement científic com fer més compatible els esports de muntanya amb la conservació d'aquests espais naturals. També reforçarem el compromís amb les zones rurals i els seus habitants, treballant amb la Generalitat Valenciana, Diputacions i Ajuntaments a través de nous projectes dinamitzadors dels esports de muntanya, com la Fira de la Muntanya i altres activitats en les tres províncies.

 

Aquesta Federació ja treballava pel muntanyisme inclusiu, la promoció de la dona en els esports de muntanya i el col·lectiu juvenil i familiar. En aquesta legislatura posarem en marxa un Pla de la Joventut transversal i el Pla d'Igualtat. A més, s'ha creat una nova vocalia, Esports per a Persones Majors, on volem fomentar entre els nostres federats/des veterans activitats esportives, socials i de voluntariat en Federació i clubs. Les àrees que completen aquest ampli projecte són: I+D, Vocalia de Cultura, Territori i voluntariat, Vocalia de Barrancs, Vocalia de Medi ambient, Vocalies Provincials de Clubs i Esportistes, Vocalia de Seguretat, Salut i Formació i la Vocalia de Senders i Refugis.

 

Finalment, l'any 2023, és l'any del 60é aniversari de la Federació (1963-2023), per la qual cosa desenvoluparem un programa d'activitats esportives, socials i de recuperació de la història de la Federació i dels clubs, perquè tota la nostra entitat conega els valors i reptes d'èpoques passades, per a mirar al futur sabent d'on venim i apostant per un col·lectiu muntanyenc més compromés des dels esports amb els valors, la sostenibilitat i la solidaritat.

 

Agrair a les persones que formeu part d'aquesta família muntanyenca que és la FEMECV i animar als nous i noves esportistes al fet que formeu part d'aquest col·lectiu que estima les muntanyes i vol desenvolupar de manera segura i sostenible les seues activitats esportives en el nostre territori.

 

Carlos Ferris Gil

Presidente FEMECV