Fernando Guixot Lillo

Área
Barrancs
Cargo
Colaborador
Tipo de miembro
Comité
Curriculum
Nascut a Alacant l'11 de gener de 1968, amb DNI 21.492.749P, per mitjà del present trasllade el meu recorregut esportiu en muntanya, abastant més menys una trajectòria imparable d'uns 40 anys.

Amb 14 anys ja m'aventurava en eixides de cap de setmana al Puig Campana, recorreguts en el que aquell llavors es coneixia com a muntanyisme. Actualment senderisme. Pujava pràcticament quasi tots els caps de setmana al refugi del campana, amb l'objectiu de guardar i mantindre el mateix a petició de membres del CEA (Centre excursionista d'Alacant).
Tanta va ser la motivació que més tard i a partir dels 16 anys, membres del mateix em portaven a escalar a les parets del Puig. Va ser tanta la motivació per l'escalada i les rutes de muntanya que vaig començar a planificar eixides dins de les meues possibilitats i de manera continuada fins ara. Pirineus, Sierra Nevada i altres destins fora de la península.

EN MUNTANYA:

-Muntanya Perduda via normal, posteriorment i en diverses ocasions cara nord.
-Balaitus
-Aneto també en diverses ocasions i diferents vessants.
-Al voltant d'unes 110 ascensions a 3000 milers.
-Principals 3000 milers de Sierra Nevada, incloent-hi corredors i vessants nord.
-Cresterios al Pirineu de diferents nivells tècnics
-4000 milers a Alps, Montblanc, Cervino, Allalinhorm, Weissmies, Lagginhorm, Breithorm, Jungfrau, Monch, Finsteraarhom.
-Corredors en gel tant en Sierra de Cadi, Pirineus i Sierra Nevada.
-Tres vegades a l'Himàlaia del Nepal, combinant *Trekkings amb ascensions a 5000 milers i 6000 milers, Chulu West, Island Peak. En 2018 vaig guiar un grup de membres d'un Club de muntanya murcià (39 participants) al camp base Everest.
-Trekkings a Patagònia, Islàndia, el Marroc amb ascensions a pics de la serralada Atles.
-Instructor al Muntanyisme per la EMA i la UIAA.

EN SENDERISME:

-Multitud d'eixides per tota la geografia espanyola i fora d'ella.
-Organitzador d'eixides en autocars per al Club.
-Organitzador de rutes de senderisme de cap de setmana i diumenges.

AMB BICICLETA DE MTB:

-Rutes de caps de setmana, ponts i vacances, tant per tota la geografia espanyola, com per l'estranger, Mongòlia, La Ponia.
-Organització d'infinitat d'eixides a través del CEA.

EN BARRANCS:

-Vaig començar a desenvolupar aquesta modalitat a partir dels 22 anys, batejant-me en Guara amb els Foscos del Balces que mai oblidara, sense aplicar les tècniques modernes de descens per desconeixements de la mateixes, descendíem en corda doble.
-I ja fins a l'actualitat he realitzat descensos per tota Espanya i illes com Mallorca, Madeira i Açores, repetint en diverses ocasions, sent coneixedor de la majoria de canons de la zona de Mallorca i Madeira, guiant a companys del Club.
-Vocal en seccions de Barrancs tant en Clubs de Múrcia com en el CEA, en aquest últim dues vegades President, sent-ho en l'actualitat, guiant i formant amb cursos en barrancs i ferratas a socis d'aquest.
-En 2020, finalitze el cicle mitjà en tècnic esportiu en barrancs.
-He realitzat cursos de reciclatge tant en barrancs com aigües vives.
-Muntatge d'instal·lacions en paret, la majoria en pedreres abandonades, per a pràctiques i cursos de formació tant d'iniciació com en tècniques avançades.

EN *ESPELEOLOGIA:

-Porte practicant aquesta modalitat des de fa aproximadament uns 10 anys, havent descendit infinitat de Avencs tant en la nostra comunitat com en unes altres, repetint moltes d'elles i explorant unes altres en la zona de Riopar (Albacete), sector Caragols de punxes amb importants verticals acompanyant al grup d'espeleologia Serres del Món del qual soc membre.
-Cuevas, avencs i travessies a Cantàbria.
-Avencs a Navarra, Regió de Múrcia, Conca.

EN ESCALADA:

-Crestes Pirinenques de diferents graduacions.
-Vies clàssiques de la nostra comunitat i en unes altres.
-Entrenament en vies esportives.
-Escalada en crestes de la Comunitat i de Múrcia, guiant grups reduïts de tots dos Clubs.

I amb tot això, espere continuar desenvolupant la meua trajectòria esportiva amb total normalitat i seguretat, donada la meua passió per la muntanya i fins que les forces m'acompanyenAlacant a 26 de novembre de 2022.
Fernando Guixot Lillo