CLIMB-FOREST, el Projecte Europeu en el qual ha participat la FEMECV en 2023

CLIMB-FOREST, el Projecte Europeu en el qual ha participat la FEMECV en 2023

Durant l'any passat, a través de la Vocalia de Medi Ambient, la Federació ha estat representada en aquesta iniciativa sobre els boscos europeus que ha reunit diverses organitzacions.
a

L'objectiu del Projecte CLIMB-FOREST és garantir que els boscos d'Europa siguen resistents al canvi climàtic fent costat a les persones i a la naturalesa. Analitzant les últimes investigacions i dades forestals per a “mapear” i produir models avançats dels boscos d'Europa, es pretén produir resultats pràctics i propostes alternatives per al maneig forestal. 
 

Per a això, es van realitzar visites de camp als boscos de Noruega (país promotor), República Txeca, Polònia, França i Espanya. En concret, per a conéixer el bosc mediterrani, en el nostre territori es van visitar, entre altres, la Finca Buixcarró de Banyeres de Mariola; L'Afona a Aiora, les Alcubles o Racó de L’Olla del Saler. 
 

Per part de la FEMECV, ha sigut Toni Gómez, col·laborador de la vocalia de Medi Ambient, el que ha assistit i participat de manera activa en el projecte. Sobre la seua experiència i aprenentatges ens comenta que “és la primera vegada que la Federació Valenciana és inclosa en un projecte europeu d'aquest tipus gràcies al CEAM (Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani). L'estret treball amb la resta de “responsables de la gestió dels boscos”; propietaris, conservadors, funcionaris, científics, industrials i empresaris de la fusta, ens ha permés aportar la nostra visió social i alhora sostenible dels boscos. Els últims incendis que van succeint a Europa demostren que l'abandó dels boscos suposa una pèrdua d'elements de vigilància i conservació”. 
 

La FEMECV està orgullosa de formar part d'aquest projecte, ja que, com continua Toni Gómez, “des de la Federació hem intentat transmetre una visió global dels boscos com a ens vius en els quals no sols hi ha lloc per als arbres com a producte de la fusta. Hi ha moltes més activitats productives i socials que es poden realitzar i amb això millorar la biodiversitat i manteniment autosuficient futur adaptat a qualsevol modificació ambiental que es puga produir”.
 

Pots llegir ací l'informe del representant de la FEMECV en el projecte. També llegir la notícia publicada l'any passat sobre aquest projecte i ampliar la informació en la seua pàgina web.
 

Patrocinadores: