Crònica Campus Juvenil d'Escalada FEMECV

Crònica Campus Juvenil d'Escalada FEMECV

Dins del Estiu Jove” que ha organitzat la vocalia de Joventut i Família, aquest campus s'ha realitzat a Vallada de l'1 al 7 de juliol.
1
Equip de comunicació

 

Com en anys anteriors, des de la Vocalia s'han proposat diverses opcions per als més xicotets i xicotetes. En aquest campus, organitzat per primera vegada, han participat 12 xiques i 4 xics de diferents procedències d'Alacant, Castelló i València, tots amb un perfil de poca o nul·la experiència en escalada en roca, però així i tot molt motivats i motivades per a aprendre. 
 

El camp base l'hem establit en L'Alberg de Les Ermites, a Vallada, amb una ubicació i instal·lacions impecables, dotat també d'una aula per a projeccions, xarrades i tallers. Els participants han disposat d'habitacions amb capacitat per a 6 persones en lliteres, taquilles, aire condicionat i amb bany i lavabo privats. A més, situat a escassos 300 metres de la Saraella (piscina d'aigua salada de la qual han gaudit tots els dies).
 

Un alberg emmarcat en un paratge natural espectacular i des d'on, a menys de mitja hora hem eixit per a fer les següents excursions i activitats:
 

 • Rocòdrom de Montesa: escalada en rocòdrom i tallers de seguretat (nusos, ús del Gri-Gri).
 • Mola de Montesa: escalada en roca i tallers de seguretat (escalada en top-rope i en fals primer). 
 • Estret dels Aigües en Alboi: ruta senderista, bany en el riu Albaida i escalada en roca en el Altet.
 • Sector Tierra de Nadie a Vallada: escalada en roca (amb tècniques de fals primer).
 • Taller de caigudes i dinamització d'aquestes al costat d'un altre taller de maniobres en reunió tancada en el rocòdrom de Montesa i de Canals.
 • Taller d'orientació en el medi natural per la rodalia de l'alberg.
 • Excursió nocturna al Mirador de la Penya de l'Àguila.
 • Taller de Primers Auxilis per part de Majo Carrillo (de la Vocalia de Seguretat i Salut) en la Mola de Montesa.
   

També, i com no, els i les participants han pogut gaudir d'activitats realitzades al mateix alberg realitzades a l'aula d'aquest, com han pogut ser: 
 

 • Taller de cartografia.
 • Visionat de les finals d'escalada de dificultat del Campionat del món a Villars i del Documental “Jugando a escalar”.
 • Taller d'educació ambiental a càrrec de Mayra Sucias (de la vocalia de Medi Ambient).
 • Xarrada motivacional a càrrec de Kike Sempere, com a pare de Lucía Sempere, actual campiona d'Espanya (que no va poder assistir).
 • Festa de comiat amb molta música i ball. 
   

El dilluns 3, rebem la visita de Carlos Ferrís, President de la FEMECV; Alejandro Ochando, Vocal de Joventut i Família; i Ana Molina, Vocal de Clubs i Esportistes de València. Van estar amb nosaltres i van poder comprovar de primera mà les activitats d'orientació i cartografia que estàvem realitzant i compartim amb ells un moment de xarrada.
 

Tots els participants han gaudit moltíssim amb noves amistats, amics i amigues que perduraran en el temps i que de ben segur es tornaran a trobar en els sectors d'escalada o en la pròxima edició. El vincle creat ha sigut gran, tan gran que l'última nit va ser inevitable que d'algunes participants van brollar llàgrimes en veure que l'endemà acabava tot.
 

Totes les persones, participants i tècnics hem aprés molt. Ha sigut un goig l'ensenyament de l'escalada amb un grup tan motivat com aquest. 
 

Un agraïment molt especial a Guapo, a Mayra i a Kike per la col·laboració desinteressada en aquesta primera edició del Campus d'Escalada de la FEMECV. A Ismael Mollà, del Centre Excursionista de Montesa, per cedir-nos el rocòdrom per a les nostres activitats. I a Carlos, Alejandro i Ana, per acostar la Federació als xiquets i xiquetes, i fer-la present al Campus.
 

Patrocinadores: