Crònica del Dia del Senderista de la província d'Alacant, a Orihuela.

Crònica del Dia del Senderista de la província d'Alacant, a Orihuela.

S'ha celebrat aquest dissabte, 25 de març, en la localitat d'Orihuela organitzat pel Club Triatlón Pasico a Pasico, de la localitat alacantina.
1
Equip de comunicació

Primera de les tres activitats provincials en les quals s'ha dividit el Dia del Senderista de la Comunitat Valenciana que passa a ser d'àmbit provincial amb l'objectiu d'ampliar el nombre d'activitats relacionades amb el muntanyisme i senderisme per a arribar a un major nombre de clubs i persones amants dels esports en la naturalesa i del territori.

 

Acompanyats per un dia completament primaveral el quasi centenar de participants van recórrer una part de la serra d'Orihuela seguint el traçat del PR-CV 59 fins a aconseguir la Cruz de la Muela. La ruta tenia una distància de 13 km i 540 m de desnivell per als majors i de 8km i 350m de desnivell per als més xicotets que van participar en la Lliga Sargantanes, un total de 17 xiquets i xiquetes.

 

 

En l'acte final, en l'ermita de Montepinar va haver-hi una explicació del treball de la mel per part d'un apicultor local i com en tots els actes no competitius es van entregar medalles als participants de major i menor edat de tots dos sexes així com als tres clubs amb major representació. A més, el Club amfitrió va entregar un detall a tots els clubs que van assistir i una bossa amb regals a tots els participants.

 

El lliurament de trofeus que va quedar de la següent forma:

 • Categoria “participant federat de major edat masculí”: Juan Bautista Gosalbez Martínez, del Club S.M. Asociación Villenense Amigos Naturaleza “Aviana”.
 • Categoria “participant federat de major edat femení”: Paqui Gandia Hernández, del Club S.M. Asociación Villenense Amigos Naturaleza “Aviana”.
 • Categoria “participant federat de menor edat masculí”: Marcos González Riquelme, del Club Triatlón Pasico a Pasico.
 • Categoria “participant federat de menor edat femení”: Carla González Riquelme, Club Triatlón Pasico a Pasico.
   

Per a la Categoria “Club amb major nombre de participants” es van atorgar tres premis:

 • Tercer premi: C.E.M. Corresendes de Xeresa.
 • Segon premi: Club Senderista Forat de Bernia.
 • Primer premi: Club S.M. Asociación Villenense Amigos Naturaleza “Aviana”.
   

Una jornada que va ser un èxit gràcies als voluntaris de Pasico a Pasico i que va comptar amb la presència de membres de la Junta Directiva de la FEMECV: la Vocal de Clubs i Esportistes d'Alacant, Lola Roelas; el Secretari, Felipe Gómez; i el Vocal de Senders i Refugis, Salva Blanco.

 

El pròxim dia del Senderista se celebrarà a la província de Castelló, el dia 6 de maig a Algímia d'Almonesir, organitzat pel Club Excursionista de l'Alt Palància.

 

 

Patrocinadores: