Crònica proves d'accés a Entrenador/a Esportiu/a de Marxa Nòrdica

1

Crònica proves d'accés a Entrenador/a Esportiu/a de Marxa Nòrdica

El passat dia 24 de juny, dissabte, es van realitzar les proves d'accés per al curs de tècnics esportius de Nivell 1 (en període transitori) d'aquesta especialitat d'entrenadors/as, regulat pel BOE de data 18 de gener de 2018, (A-2018-700).
Equip de comunicació

 

S'imparteix des de la Escola de l´Esport de la Generalitat Valenciana i des de la EVAM (Escola Valenciana d'Alta Muntanya) de la nostra Federació.

 

En aquesta ocasió, va ser Paterna el municipi triat de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament d'aquestes proves, on els aspirants es van ocupar a fons a demostrar la tècnica necessària d'aquest nou esport, que van consistir en 4 recorreguts que anaven des dels 20 metres en terreny pla, fins als 100 metres amb diferents desnivells, percentatges d'arracada i tipus diferents de terreny, (terreny herbós, graveta, asfalt, formigó i terreny muntanya amb alguns obstacles com a arrels, pedres, etc..).

 

Aquesta formació consta d'un bloc comú, que finalitzarà al desembre, i el seu bloc especifique corresponent que s'impartirà entre gener i febrer de 2024.

 

Així doncs, aquesta és la 2a Promoció d'aquesta formació oficial de Monitors Esportius de Marxa Nòrdica, (la primera va ser en 2018-2019). Sorgeix per la demanda per part d'ajuntaments, entitats locals, centres de salut, associacions de tota mena i clubs esportius…etc, que cada vegada més tenen la marxa nòrdica com aqueix exercici complementari al senderisme i la muntanya, o bé en la línia de participació en Campionats Autonòmics i nacionals, (FEMECV – FEDME) o també en la línia d'aquest exercici triat per professionals de la salut, com una eina de rehabilitació en moltes patologies com poden ser de traumatologia o oncologia, era ja molt necessari l'execució d'aquesta segona promoció, des de la EVAM i el Comité de Marxa Nòrdica de la FEMECV.

 

S'agraeix la col·laboració prestada per part de la FUNDELP (Ajuntament de Paterna), el Club de Senderismo y Marcha Nórdica “DESCUBRE” com a club amfitrió organitzador juntament amb el Comité de Marxa Nòrdica de la FEMECV, per al bon desenvolupament d'aquestes proves.
 

 

Patrocinadores: