El canvi climàtic afecta a les nostres muntanyes, actuem!

El canvi climàtic afecta a les nostres muntanyes, actuem!

Amb motiu de la celebració, hui 11 de desembre, del Dia Internacional de les Muntanyes, volem reflexionar a prop d'aquest fenomen que de manera progressiva ens influeix en tots els aspectes de la nostra vida.
hola

El passat 4 de novembre, en Valsaín (Segòvia), es va celebrar l'XI Seminari Espais Naturals Protegits i Esports de Muntanya de la FEDME, al qual van acudir Carlos Ferrís i Mayka Maya, President i Vocal de Medi ambient de la FEMECV, respectivament. 

Aquest espai de diàleg i reflexió es va centrar en “L'afecció del canvi climàtic en els esports de muntanya, proposta d'acció”. Es va fer una anàlisi de la situació actual i es van plantejar propostes i accions concretes, en coherència amb el nostre esperit de conservació de les muntanyes a través d'una pràctica esportiva responsable, respectuosa i sostenible.

I és que, centrant-nos en el nostre àmbit, els efectes del canvi climàtic suposen un gran impacte en l'activitat muntanyenca tant des de la perspectiva del medi ambient com en el de la seguretat, i cal posar-se en acció per a conéixer, adaptar-nos a les noves realitats i establir mesures per a pal·liar el que siga a les nostres mans. 
 

Ara, amb motiu de la commemoració d'aquest dia internacional, ens fem ressò de les conclusions que van resultar del seminari, que podeu consultar en el document adjunt.

Des de la FEMECV, i la Vocalia de Medi ambient, tindrem present aquest document per a treballar de manera conjunta amb la FEDME i altres entitats i passar a l'acció per la cura de les nostres muntanyes i pel manteniment de les nostres activitats esportives en l'entorn natural. Actuem!
 

Patrocinadores: