Els presidents dels Clubs FEMECV es reuneixen a Alboraia.

Els presidents dels Clubs FEMECV es reuneixen a Alboraia.

Amb una assistència de 95 de persones en representació de 50 Clubs diferents (30 de València, 7 de Castelló i 13 d'Alacant), la jornada va començar amb una ruta per l'horta d'Alboraia.
  • icono
    Activitats
  • icono
    Junta Directiva
1
Equip de comunicació

 

El Club amfitrió, el Club Senderisme de València, va preparar una ruta per l'horta per una sendera interpretativa amb observació d'ocells que va servir per a conéixer el patrimoni natural de l'horta nord de València i el Carraixet. 


A continuació, en el restaurant on es va menjar es van realitzar una sèrie de xarrades per als Clubs. En concret, el President de la FEMECV, Carlos Ferrís, va informar de diversos temes als presidents, i la Vicepresidenta 1a, Silvia Rodríguez, ho va fer sobre un projecte esportiu i d'investigació del càncer amb GEICAM. Posteriorment, Laura Sebastián va explicar, com a delegada de protecció menors, el protocol front l'assetjament i abús sexual que té la FEMECV: com s'ha d'actuar en cas de detectar un cas d'aquest tipus i quins són els passos que ha de donar el Comité assessor enfront de l'assetjament. La informació del protocol aquesta en la web en: 


Més tard, Pedro Carrasco, Vocal de Seguretat i Salut va presentar un resum sobre la Llei de l'Esport i les professions, on es va explicar com afecta la normativa als clubs, i com es pot treballar amb professionals, però també amb voluntaris formats per al FEMECV. Un debat important en el qual la nostra Federació continuarà treballant amb els cursos de la EVAM de Monitor Voluntari de Clubs i altres formacions de voluntariat en el futur per a fer costat més als Clubs de muntanya, però treballant també en la formació de tècnics de muntanya, a través de TOSSAL.


Després del menjar, es va donar pas a la reunió en el Teatre l’Agrícola d'Alboraia. A ella es van sumar als membres de la Junta Directiva ja presents, el president del Club Organitzador, Manil Raga; Álvaro Alegre, com a Director Tècnic i Martesa Bello, com a Coordinadora d'Activitats Associatives, per a dirigir la reunió i l'assignació de proves del calendari FEMECV 2024. 


Es va procedir a l'assignació provisional d'activitats associatives i competicions federatives del calendari 2024. De les 32 activitats planificades en ell, i mancant les revisions pertinents dels comités corresponents, van quedar vacants un total de 3 proves d'escalada (per necessitat de rocòdrom que complisca les condicions tècniques) en les quals s'està treballant per a adjudicar-les en les pròximes dates.


La resposta dels Clubs en la sol·licitud de realització d'aquestes activitats ha sigut important i s'espera completar el calendari en una segona fase d'assignació, que finalitzarà el dia 8 d'octubre.


Finalment, Pedro Carrasco va presentar un informe sobre els mitjans sanitaris i d'emergència que ha de tindre les activitats oficials de la FEMECV tant associatives com competitives, que estan incloses en el llibre d'activitats per a 2024 i que cal conéixer bé per a complir les ràtios i mitjans que precisa cada activitat o prova en funció del nombre de participants.


Per últim, el nostre president va indicar als clubs que “treballarem junts per a fer la federació més gran en llicències, i que continuarem ajudant als clubs en diverses línies (cultural, ambiental, equipament d'escalada, juvenil, etc..)”. També es va explicar el suport al Pla d'Igualtat i el d'Instal·lacions Esportives, així com el treball futur amb promoció del voluntariat i sector juvenil entre altres. 


Alguns presidents van formular preguntes sobre temes d'interés federatiu que van ser respostos i explicats, desitjant que en 2024 tinguem un any replet d'activitats esportives i socials per als 22.000 federats i 500 clubs que componen la FEMECV.

 

Patrocinadores: