Restriccions en terrenys forestals del 10 al 15 d'agost per risc d'incendi.

Restriccions en terrenys forestals del 10 al 15 d'agost per risc d'incendi.

La Generalitat ha declarat el nivell de Preemergència 3 en tot el territori de la Comunitat Valenciana, i unes mesures addicionals que limiten la circulació i la realització d'activitats en zones forestals, sobretot en Parcs Naturals.
hola

Això suposa la prohibició del trànsit per sendes i de la realització de proves esportives (fins i tot de les ja autoritzades) en la majoria dels Parcs Naturals. A més, en les àrees d'acampada i campaments gestionats per la Generalitat, i els albergs, campaments i càmpings situats en terrenys forestals, no podran realitzar activitats esportives i/o recreatives fora de les instal·lacions pròpies d'aquests.

 

Des de les Conselleries de Justícia i Interior i Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ens comuniquen una resolució en la qual es determinen restriccions, suspensió d'activitats i recomanacions, en relació a les previsions emeses per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i l'informe de previsió i anàlisi del comportament del foc elaborat per la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals.

La declaració del nivell de Preemergència 3 suposa l'entrada en vigor d'una sèrie de mesures de protecció extraordinàries d'obligat compliment en els terrenys forestals de la Comunitat Valenciana:
a) Suspensió de determinades obres i treballs en els terrenys forestals o els seus voltants.
b) Suspensió de l'ús festiu-recreatiu del foc per motius festius en terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (fins a 500 metres).
c) Prohibició genèrica d'encendre qualsevol tipus de foc en els terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (fins a 500 metres).
d) Suspensió de qualsevol tipus d'autorització atorgada per a circulació esportiva per terrenys forestals.

A més, amb motiu d'aquesta situació meteorològica extraordinària, s'estableixen les següents restriccions addicionals:
a) Prohibició de circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta o a peu, dins dels parcs naturals que se citen a continuació, excepte el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, proveïment, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc: : Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Hoces del Cabriel, Serra de Mariola, Font Roja, El Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva, i la zona forestal del parc natural de l’Albufera.
b) Prohibició de qualsevol prova esportiva que transcórrega per terreny forestal, i suspensió de les ja autoritzades per al període indicat.
c) Les àrees d'acampada i campaments gestionats per la Generalitat, i els albergs, campaments i càmpings situats en terrenys forestals, no podran realitzar activitats esportives i/o recreatives fora de les instal·lacions pròpies d'aquests.
 

Mes informació: https://dogv.gva.es/datos/2023/08/10/pdf/2023_8851.pdf

Patrocinadores: