Esport a l'escola.

La nostra federació forma part de la iniciativa sorgida en 2016 des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la G.V.

Amb la unitat didàctica, “Aventura't en els esports de Muntanya” la FEMECV és present en els centres escolars, introduint als seus alumnes i alumnes de 5è o 6è d'Educació Primària i 1r i 2n d'ESO, en les nostres modalitats esportives.

La Fundació Trinidad Alfonso, participa en aquest projecte que inclou a 3r i 4t de PRIMÀRIA, a través de Esport a l'Escola +1h EF. La FEMECV també s'ha sumat a aquesta proposta.

 

A través d'unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques que es realitzen durant l'horari de la classe d'educació física, l'alumnat pot conèixer les nostres modalitats de marxa nòrdica, carreres per muntanya i escalada. D'aquesta manera, es fomenta la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l'àmbit escolar, a més de formar en hàbits saludables i educació en valors,

 

A partir d'aquestes disciplines esportives, es potencia l'activitat esportiva i es treballen les experiències i els aprenentatges que afavoreixen el creixement de l'alumnat en el context natural en el qual es desenvolupen.

Esport a l’Escola, és un programa gratuït que poden sol·licitar els CEPAFE (Centres Promotors de l'Activitat Física i l'Esport), i en el qual la Generalitat subvenciona a cada federació esportiva les despeses dels tècnics esportius i del material necessari. Es tracta d'una col·laboració entre els nostres tècnics i el professorat d'educació física del centre escolar CEPAFE.

Recentment s'ha publicat la resolució per la qual es concedeix a la FEMECV aquesta ajuda per a 2021. D'aquesta manera, s'inicia el període de comunicació als centres de la nostra unitat didàctica

Si algun centre o professor/a d'educació física està interessat a participar o rebre més informació pot posar-se en contacte amb la FEMECV durant el mes d'abril, per a així planificar el calendari. La coordinadora d'aquest programa és Marta Ferrer, i el seu correu: femecvesportescola@femecv.com

 

ESPORT A L’ESCOLA (5è i 6é  de primarìa)

L'objectiu del programa Esport a l'Escola és fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l'àmbit escolar, a més de formar en hàbits saludables i educació en valors.

Es realitza en Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport - CEPAFE i va dirigit a alumnes que cursen 5è o 6è d'Educació Primària.

Es va iniciar l'any 2016 i es desenvolupa a través d'una unitat didàctica que consta de sis sessions teoricopràctiques a desenvolupar en cada centre durant l'horari de classe d'educació física, on vas assistir un tècnic titulat de la federació esportiva corresponent per a impartir-les en col·laboració i coordinació amb el professor d'educació física del centre. El material utilitzat és aportat per la federació corresponent.

Les modalitats esportives que s'ofereixen són: atletisme, escacs, handbol, bàdminton, beisbol i sofbol, esports de muntanya i escalada, esgrima, frontenis, hoquei, judo, karate, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tennis de taula, tir amb arc, triatló, espelma, voleibol i esports adaptats.

El programa és gratuït per al centre CEPAFE i la Generalitat subvenciona a cada federació esportiva les despeses dels tècnics esportius i del material necessari.

 

ESPORT A L’ESCOLA +1h EF  (3r-4r de primarìa)

El programa "Esport a l'Escola +1h EF" és un projecte, que amplia Esport a l'Escola. Impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, té com a objectiu l'incrementar la càrrega horària destinada a l'àrea d'educació física en educació primària.

El programa naix amb la missió d'augmentar la càrrega horària destinada en l'àrea d'educació física en educació primària i impulsar la promoció de la pràctica de l'activitat física i de l'esport entre l'alumnat dels Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport (CEPAFE).

Les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana seran les encarregades de desenvolupar aquest projecte dirigit a tot l'alumnat de 3r i 4t d'educació primària. El programa constarà de 9 sessions de cada esport.

Serà requisit indispensable executar aquesta iniciativa dins del període lectiu de lliure disposició que pel Decret 88/2017 s'atorguen en el centre, sense utilitzar cap de les 2 sessions corresponents a l'assignatura d'Educació Física ni les hores extraescolars.

El centre que ja dispose de 3 sessions d'Educació Física, també podrà participar en el programa.

El centre haurà de ser Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport- CEPAFE reconegut per la Generalitat i disposar de 3 h de EF i sol·licitar-hoa la federació corresponent.