Crònica de les Jornades de Dona i Muntanya a Montanejos.

Crònica de les Jornades de Dona i Muntanya a Montanejos.

Intensíssimes jornades d'aquesta finalitat de setmana 28 i 29 d'octubre, la Vocalia de Dona i Muntanya de la FEMECV que van celebrar la 3a edició d'aquesta trobada en aquesta ocasió en aquesta preciosa localitat de la província de Castelló.
  • icono
    Activitats
  • icono
    Dona i Muntanya
1
Equip de comunicació

 

Les jornades van començar el dissabte obrint el programa amb la recepció dels i les participants en el Centre d'Interpretació Vila Purificació, situat en ctra. de Tales, 48. Allí es va realitzar la inauguració i presentació de la trobada i el lliurament de bossa amb obsequis.


A continuació, la xarrada de Nutrició en Esports de Muntanya a càrrec de Patrícia Barrera de Dietéticamente, que va encantar a les assistents tractant el tema de l'alimentació saludable en els nostres esports i oferint consideracions en salut femenina/hormonal.


Seguidament el Taller de Primers Auxilis va tancar el matí. Majo Carrillo, presidenta de la Asociación Nacional SOSMontaña i especialista en medicina de muntanya va conscienciar sobre la importància de formar-se en primers auxilis. L'educació és l'eina per a evitar incidents i accidents i aconseguir una bona gestió dels mitjans de què disposem.


La vesprada va obrir amb el documental “Abriendo caminos” a càrrec d'Ángela Altaba, membre de l'equip femení d'alpinisme espanyol 2022-2024. Aquest projecte narra part de la seua experiència en l'obertura de noves vies d'escalada al costat de les seues companyes, sent un projecte compost íntegrament per dones.


Seguidament, va arribar el torn de la magnífica projecció de Mashallah de la reconeguda alpinista a nivell internacional Pipi Cardell acompanyada del gran Denis Urubko, que va fer les delícies de les participants. Una parella que s'ha guanyat l'abraçada de la comunitat muntanyenca i alpina.
Per a finalitzar el dia, la Sopar de Germanor (amenitzada per elenamusic&cooking) a l'Hotel La Rosaleda, i sorteig dels regals oferits pels nostres col·laboradors: : Aitana, La Aventura, Tren de Montanejos, Jeans Trak, Las Abuelas de Sevil, Senda, Alvarado, Berjuan, Vents de Muntanya, Colla Monlleó, SOSMontanya, Maxima Aventura, Garra, Desnivel, Tangos en la Roca, Tralará, Altus, UPV, Meridiano 0, Munnah, La Granja, Los Dibujitos de Mabel, el Balneario de Montanejos…


El diumenge, ioga per a despertar a càrrec de la professora Lucia Llavero de la Asociación Cultural y Deportiva de Montanejos, SENDA, seguit del taller de nusos de muntanya a càrrec de la TD2 de Barrancs Verónica Perona i Ana Gali, totes dues components de la vocalia. Després, una ruta senderista a càrrec de la vocalia Dona i Muntanya de la FEMECV i l'Ajuntament de Montanejos a el preciós Monte Copa, menjar i comiat de les jornades.

 

En aquesta activitat vam poder comptar amb la presència de Silvia Rodriguez, Vicepresidenta 1a i responsable de l'Àrea I+D FEMECV.


El resum ha sigut molt positiu, tal com indica Victoria Costa, la responsable de la vocalia: “estem molt contentes, han sigut unes jornades fantàstiques i intenses, on hem pogut fer de tot un poc i intentar que totes les persones que van vindre gaudiren. Intentarem millorar totes aquelles coses que es puguen i demanem disculpes per tots els errors que hàgem pogut tindre. Ja estem preparant les del pròxim any. El nostre agraïment a l'Ajuntament de Montanejos per posar totes les instal·lacions que hem necessitat a la nostra disposició i fer possible l'esdeveniment”.

 

Patrocinadores: