Crònica Quarta del Programa de Senderisme de la Diputació d'Alacant.

Crònica Quarta del Programa de Senderisme de la Diputació d'Alacant.

Reprenent el programa, en aquesta ocasió visitant la comarca de la Marina Baixa on s'ha recorregut pel naixement del Rio Sella i els seus Molins.
1
Equip de comunicació

 

La ruta comença a la Font Major pera anar direcció al poble on parim en l'antic safareig de 1927 que està totalment restaurat i en funcionament, recorrem els estrets carrers del poble per a arribar a la plaça del mateix i contemplar el Palau i torre de la Baronia del Segle XVII al costat del casino del Segle XIX considerat BIC. Seguim pels carrers del poble per a eixir adreça de l'antic cementeri el qual voregem i baixem al barranc del Arc. Continuem cap a l'àrea recreativa que precedeix a la Font Alcántara, font que ix d'un túnel i que ens porta a un gorg on un es pot banyar en les seues aigües cristal·lines. La ruta ens porta per amb una vegetació exuberant de ribera, passant per les restes d'un antic Molino particular, el Molino d'Amable en perfecte estat de conservació, creuem el va riure per un antic Molino musulmà i l'assut del salt de Sella, ací naix el Rio Sella. Seguim sense cap problema per a continuar pel llit aprofitant l'ombra i la frescor per a començar la pujada a l'antic pont d'entrada al poble, per on tornem a la Font Major a través de diversos ponts de fusta i gorgs d'aigua on a l'estiu et pots refrescar. 


Aquesta ruta de poca dificultat té uns valors paisatgístics i culturals de gran bellesa i ens ensenya el sistema de reg històric de la població, a partir de les fonts en les quals dona principi, seguint les séquies i basses que distribueixen l'aigua entre les hortes escalonades en marges de pedra seca i del nucli històric de Sella inclosa la monumental Plaza Mayor.


La ruta va estar molt ben conduïda i organitzada pels voluntaris del Club Mascarat.
Següent ruta: La Ruta de la Serra Segaria al Verger el pròxim 1 d'octubre 2023.

 

Patrocinadores: