Entrevistes a fons amb Lola Roelas

Entrevistes a fons amb Lola Roelas

Corredora per muntanya i implicada activament en l'esport i l'associacionisme, assumeix des de fa uns mesos la delegació provincial d'Alacant, com a nexe d'unió entre els Clubs i la federació.
  • icono
    Junta Directiva
Entrevista Dolores
Àrea de Comunicació

Com et vas iniciar en el món dels esports de muntanya?

Fa 10 anys vaig conéixer a un grup de companys amb els quals vaig començar a córrer per la muntanya. L'experiència va ser un autèntic descobriment, em va obrir a un món nou. Em va ensenyar a tindre una altra perspectiva de la naturalesa, a conéixer-la i a respectar-la.

Porte 3 anys competint en la modalitat de carreres per muntanya amb la Federació, en la lliga i campionats autonòmics. M'agraden les carreres de llarga distància perquè és on més gaudisc de la naturalesa, de l'entorn i els paisatges. I on el temps i les hores se'm fan tales.

 

Què destaques d'aquella etapa?

D'aqueixa època em quede amb la resposta i acceptació de totes les persones amb les quals he treballat i col·laborat. El suport rebut i el resultat en positiu de tots els objectius que m'he marcat. Per descomptat, també l'aprenentatge adquirit en totes les etapes i les experiències que en elles he viscut.

 

Què significa per a tu eixir a la muntanya a practicar esport?

He practicat molts esports al llarg de la meua vida, però el que més m'agrada és córrer per la muntanya. Aquesta connexió amb la naturalesa em fa connectar amb mi mateixa. És una experiència única, intensa i porta d'adrenalina però alhora em fa sentir còmoda i trobar pau i harmonia. Gaudisc de l'entorn, de la sensació de llibertat i de la sensació de sentir-me ben física i mentalment.

 

Quins van ser els teus primers passos en l'associacionisme esportiu?

Des de fa anys he estat vinculada al món de l'esport, com a monitora i entrenadora en escoles esportives municipals. També en centres especialitzat d'atenció a persones majors com a preparadora física i esportiva i monitora d'activitats col·lectives en gimnasos. He format part de la directiva d'alguns clubs, involucrant-me i implicant-me en la gestió, coordinació, participació d'activitats i organització d'esdeveniments. Tot això, col·laborant amb ajuntaments, club i associacions. De fet, actualment forme part de la directiva d'una associació i participe amb activitats esportives.

 

Des de quan participes activament en FEMECV?

Des de novembre de 2021, quan em vaig incorporar com a delegada de la província d'Alacant.

 

Què et va portar a sumar-te al projecte de l'actual junta directiva?

Vaig sentir la necessitat d'aportar i mostrar el meu suport als esports de muntanya. A més, considere que oferir la meua experiència pot ser útil a la Federació. Finalment, és un repte conéixer com funciona una institució d'aquesta envergadura.

 

Com és el seu treball com delegada de FEMECV?

La meua comesa és acostar la Federació als federats i club de la província, així com promocionar la participació i donar suport a les iniciatives i projectes que es duguen a terme. També actuar com a enllaç entre els clubs i la Federació transmetent les seues propostes i necessitats.

 

Has un somni o desitge de complir en relació als esports de muntanya?

M'encantaria que la suma dels esports de muntanya i el medi ambient es convertira en una assignatura del sistema educatiu, que s'impartira en els centres escolars des de primerenca edat: Una educació mediambiental basada en bones pràctiques i en els esports.

Patrocinadores: