Ja és ací el 2n número de CIMS, la revista de la FEMECV

Ja és ací el 2n número de CIMS, la revista de la FEMECV

La publicació és una eina de difusió de l'activitat muntanyenca en la Comunitat Valenciana, tant per a federats com per a la societat en general. En aquesta ocasió s'ha editat en paper i está a la venda.
  • icono
    Administració
Área de Comunicación FEMECV

 
 
Com ja va succeir en el primer número, aquesta segona edició aborda diversitat de temes. La pràctica esportiva, el medi ambient, el patrimoni històric i natural, el reconeixement a clubs i esportistes, la formació i tecnificació, són només alguns dels temes que formen part del contingut.
L'editorial està dedicat a la nova normalitat que ha configurat a les muntanyes la crisi sanitària. El confinament i les posteriors restriccions han limitat la pràctica del muntanyisme. Quan aquest va poder tornar a practicar-se, molts aficionats van trobar que una gran massa social recorria a les muntanyes per a gaudir de la nova llibertat. “I, de sobte, descobrim que ja no estàvem sols, que aquells espais dels quals ens sentíem amos i senyors i que gaudíem en soledat estaven plens de “gent”.
 
Des de CIMS s'advoca per respectar i assimilar aquesta nova situació i col·laborar amb aquests nous usuaris perquè la seua experiència a la muntanya es desenvolupe de manera segura i respectuosa amb el medi ambient. “Treballem junts perquè la seua incorporació siga l'adequada”, defensen.
En aquest sentit, F. Javier Sánchez Gutiérrez, del Consell Assessor Científic de les Muntanyes de FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada), posa de rellevància la necessitat de mitigar l'impacte de l'ésser humà i les seues activitats en cims singulars. L'afluència massiva a aquesta mena d'entorns provoca erosió i posa en perill la biodiversitat. “En les circumstàncies descrites, ser part de la solució implica un exercici de generositat, civisme i moderació per a adaptar-nos a la muntanya i no per a “acomodar” la muntanya a nosaltres”, apunta.
La revista també dedica diverses notícies i reportatges a la importància d'una pràctica esportiva segura. S'analitzen els errors comuns previs a l'accident de muntanya i què ha d'incloure una farmaciola bàsica per a aquesta pràctica. També s'expliquen els avantatges d'estar federat per a comptar amb la formació adequada i amb una assegurança d'accidents.
 
En la presentació han participat els directors de CIMS, Ana Olmos i Manil Raga; José Luis Ibáñez, en representació de l'equip de redacció, i el president de la Federació, Carlos Ferrís. Durant l'esdeveniment han agraït a tot l'equip i els col·laboradors el seu treball per a tirar avant aquesta publicació, “així com a les persones que s'han prestat a donar el seu testimoniatge per a il·lustrar els beneficis que té la pràctica del muntanyisme per al medi ambient i per a la salut”, ha destacat el seu president, Carlos Ferrís. És el cas d'Anna Blanco i Carmen González-Meneses que han contat en les pàgines de CIMS com la muntanya i la pràctica esportiva els van ajudar en la seua recuperació després de superar un càncer.
 
Des d'enguany, la revista es pot sol·licitar en el moment de tramitació de la teua llicència (quan has triat la teua llicència tens l'opció d'agregar-la com un suplement opcional). Per a tots els federats i federades el preu és de 5€ i inclou l'enviament.
Si no la vas sol·licitar en aqueix moment, i vols adquirir-la, està disponible a la botiga FEMECV. En aquest espai també poden sol·licitar-la aquelles persones que no estiguen federades, per un cost de 7,5€.
 
   
 
 

Patrocinadores: