Nou mòdul per al cicle final d'escalada: equipament.

Nou mòdul per al cicle final d'escalada: equipament.

El cap de setmana del 13 al 15 de maig, l'alumnat d'aquesta modalitat impartida en el Centre Autoritzat d'Ensenyaments Esportius FEMECV, van rebre aquest mòdul formatiu.
Àrea de Comunicació

 
El divendres es va realitzar una classe en línia, per a aprendre els conceptes bàsics. Tipus de roques, d'ancoratges, sistemes de treball en suspensió i responsabilitats del tècnic/a com Equipador/a.
 
El dissabte es va triar per a aquesta formació les Penyes del Rei, comunament conegut com a Cabreres, situat en la localitat de Saix. Es va iniciar la sessió aclarint els conceptes bàsics sobre col·locació dels diferents tipus d'ancoratges.
 
Després es van escalar diverses vies de la zona per a reconéixer el seu estat i planificar el pla d'actuació. Es van triar per al seu reequipament les vies Tupungato i la veïna Mort Saborosa. Es van instal·lar nous ancoratges per als rapeles i es van instal·lar cordes per a començar els treballs l'endemà. En descendir en ràpel per les vies, es va descobrir un niu ocupat i decidim no reequipar el llarg per a no molestar a l'ocell.
 
El Diumenge es van substituir tots els ancoratges de la via Tupungato i el llarg superior d'Amor bruixot. Es van retirar tots els ancoratges antics i es van tapar per a dissimular els forats dels parabolts antics i dels spits originals. El material instal·lat és parabolt de 12 mm.
 
En acabar la jornada vam poder veure com un eixam d'abelles s'instal·lava en el forat entre les vies Ainara i Dotze metres per hora. Recomanem no escalar en la part esquerra del sector Paret Central.
 
 

Patrocinadores: